Jump to content

Zupa serowo-porowa


MICHNIK
 Share

Recommended Posts

Składniki:

-Kostki rosołowe

-Por

-Serek topiony Hohland Masdamer ten taki długi w pazłotku

-Tymianek

-Bagietka

1,5 kostki rosołowej rozpuszczamy w 1l wody, średniego pora kroimy w krążki i gotujemy w tym wywarze aż zmięknie ale się nie rozgotuje doprawiamy sporą ilością tymianku i wrzucamy serek, mieszamy aż całkowicie się rozpuści.Podajemy z kawałkami świeżej bagietki, fajna szybka zupa, gęstawa i tłustawa dobra na rozgrzanie po zimowej wyprawie na ryby :)

Link to comment
Share on other sites

Ja znam inną, nieco zmodyfikowaną wersję tej zupy. W moim przepisie są jeszcze pieczarki i mięso mielone, które podsmażamy i dodajemy do porów. Do tego więcej serka dawałem zawsze i mieszałem go ze śmietaną żeby się nie ściął. Zupa zaiste syta, gęsta i tłusta, można się szybko najeść i zagrzać od środka:)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...