Skocz do zawartości

Zupa serowo-porowa


MICHNIK
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki:

-Kostki rosołowe

-Por

-Serek topiony Hohland Masdamer ten taki długi w pazłotku

-Tymianek

-Bagietka

1,5 kostki rosołowej rozpuszczamy w 1l wody, średniego pora kroimy w krążki i gotujemy w tym wywarze aż zmięknie ale się nie rozgotuje doprawiamy sporą ilością tymianku i wrzucamy serek, mieszamy aż całkowicie się rozpuści.Podajemy z kawałkami świeżej bagietki, fajna szybka zupa, gęstawa i tłustawa dobra na rozgrzanie po zimowej wyprawie na ryby :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ja znam inną, nieco zmodyfikowaną wersję tej zupy. W moim przepisie są jeszcze pieczarki i mięso mielone, które podsmażamy i dodajemy do porów. Do tego więcej serka dawałem zawsze i mieszałem go ze śmietaną żeby się nie ściął. Zupa zaiste syta, gęsta i tłusta, można się szybko najeść i zagrzać od środka:)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
 Udostępnij

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...