MICHNIK Napisano 1 Grudnia 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Składniki: -Kostki rosołowe -Por -Serek topiony Hohland Masdamer ten taki długi w pazłotku -Tymianek -Bagietka 1,5 kostki rosołowej rozpuszczamy w 1l wody, średniego pora kroimy w krążki i gotujemy w tym wywarze aż zmięknie ale się nie rozgotuje doprawiamy sporą ilością tymianku i wrzucamy serek, mieszamy aż całkowicie się rozpuści.Podajemy z kawałkami świeżej bagietki, fajna szybka zupa, gęstawa i tłustawa dobra na rozgrzanie po zimowej wyprawie na ryby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicco Puccini Napisano 1 Grudnia 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Ja znam inną, nieco zmodyfikowaną wersję tej zupy. W moim przepisie są jeszcze pieczarki i mięso mielone, które podsmażamy i dodajemy do porów. Do tego więcej serka dawałem zawsze i mieszałem go ze śmietaną żeby się nie ściął. Zupa zaiste syta, gęsta i tłusta, można się szybko najeść i zagrzać od środka:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MICHNIK Napisano 1 Grudnia 2011 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Ja ten przepis dostałem od koleżanki i w nim było mięso mielone ale ja zrobiłem bez ponieważ jakoś mi to nie pasowało ale może spróbujez tym mięskiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicco Puccini Napisano 1 Grudnia 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Już próbowałem z mięskiem i pieczarkami i naprawdę dobre wyszło. Zyskało jeszcze więcej na sytości i nabrało specyficznego mięsnego smaku. Ogólnie mówiąc dobre jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MICHNIK Napisano 1 Grudnia 2011 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 No na pewno jest syte mięcho robi swoje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się