kremol Posted May 16, 2013 Report Share Posted May 16, 2013 (edited) Witam. Od nie dawna zacząłem troszkę wędkować , robiłem to raczej na spławik . Teraz chciał bym spróbować gruntowo i myślę nad zakupem takiego zestawu : 2x Black Arrow Carp Groun i 2x Jaxon Parnas500RDM Co myślicie o tym zestawie jest warty swojej ceny ? Edited May 16, 2013 by wind edycja linku Link to comment Share on other sites More sharing options...
www.ImpulseFish.eu Posted May 16, 2013 Report Share Posted May 16, 2013 Napisz najpierw ile masz kasy na sprzęt? Ten zestaw który zaproponowałeś to wyrzucone pieniądze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kremol Posted May 16, 2013 Author Report Share Posted May 16, 2013 No tak myślę 200-300zł mam na sprzęt Link to comment Share on other sites More sharing options...
www.ImpulseFish.eu Posted May 17, 2013 Report Share Posted May 17, 2013 Trochę mało na początek. Proponował bym Ci kupić: 2x Shinano Alivio (ok 160zł/szt) 2x Kołowrotek Spro Long Cast (ok 170zł/szt) 200-300zł to mało na sprzęt karpiowy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr Fraszczak Posted May 19, 2013 Report Share Posted May 19, 2013 ja za same 2 wędki karpiowe chce dać 200 zł ;D , Radziłbym ci tak od 200 do 250zł zainwestować w same wędki ;d Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart Posted May 19, 2013 Report Share Posted May 19, 2013 tak naprawde to to 250 powinno byc na jeden dobry kijek Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted May 19, 2013 Report Share Posted May 19, 2013 Panowie, pytający wyraźnie napisał, że jest początkującym wędkarzem, kasy ma tyle ile ma, więc albo proszę konkretnie doradzić ale wstrzymać isę od niepotrzebnych komentarzy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart Posted May 19, 2013 Report Share Posted May 19, 2013 Wind wiesz przeciez ze radzimy dobrze po co 2 razy kase ma wydawac.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted May 20, 2013 Report Share Posted May 20, 2013 wiem, wiem ... ale sam na początek nie inwestowałbym paru stówek w sprzęt, kiedy nie wiem czy bym łowił. Szczerze mówiąc to spodziewałem się, że polecisz jakiś niedrogi zestawik dla początkującego . Link to comment Share on other sites More sharing options...
www.ImpulseFish.eu Posted May 21, 2013 Report Share Posted May 21, 2013 Daniel, ale przy zakupieniu w miarę dobrego zestawu nawet z najniższej półki później gdy będzie chciał sprzedać zestaw nie będzie problemu ze znalezieniem kupca. Osobiście mam zestaw karpiowy (2 węski i 2 kołowrotki) za kilka tysięcy złotych, ale mam jeszcze wędkę którą poleciłem (Alivio + Spro), zestaw godny polecenia. Udało mi się nawet wyjąć karpia 18kg na ten zestaw. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts