baloonstyle Posted May 23, 2013 Report Share Posted May 23, 2013 Mam pytanko , czy ktoś na forum łapie na tej rzece i może powiedzieć jakieś ciekawe i godne uwagi okolice. Głownie interesuje boleń i sandacz. Za każde info z góry dziękuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
baloonstyle Posted May 26, 2013 Author Report Share Posted May 26, 2013 Tyle osób i nikt nie łapie na Bugu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hubi Posted May 27, 2013 Report Share Posted May 27, 2013 (edited) Fajne miejsca sa w okolicy Kamienczyka. Bylem tez w zeszlym roku w Pratulinie, Bug graniczny. Ryb nie polowilem ale miejsce piekne. Edited May 27, 2013 by Hubi Link to comment Share on other sites More sharing options...
baloonstyle Posted May 27, 2013 Author Report Share Posted May 27, 2013 No właśnie ruszamy na cztery dni i ten odcinek graniczny chcemy odpuścić bo w nocy ponoć w nocy nie wolno łapać i każdy wypad trzeba celnikom zgłaszać. a wolimy łapać bez stresu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted May 27, 2013 Report Share Posted May 27, 2013 Nie celnikom tylko Straży Granicznej. Znów obowiązuje obowiązek zgłaszania pobytu w strefie granicznej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
baloonstyle Posted May 28, 2013 Author Report Share Posted May 28, 2013 Nie celnikom tylko Straży Granicznej. Znów obowiązuje obowiązek zgłaszania pobytu w strefie granicznej. O dokładnie. Ty jesteś z tamtych rejonów ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted May 28, 2013 Report Share Posted May 28, 2013 (edited) Nie, jestem z Warszawy. Jestem też emerytem SG i stąd ta wiedza. A w Bugu łowiłem dwa razy z dużą grupą kumpli, gdy jeszcze Ś.P Janusz Niczyporowicz organizował poniżej Mielnika "Noc Traperów" na tzw "kolanie". Miejsce kapryśne, raz ryb mnóstwo, raz pustynia. Trenują tam też zawodnicy spławikowi ale, jak pisałem, byłem tylko dwa razy i nie czuję się na siłach by wystawiać obiektywną opinię. Miejsce jest proste do znalezienie. Leży pomiędzy Mielnikiem a Osłowem, niemal po środku, przed jedynym ostrym zakrętem Bugu. Dojazd dobry, skręt z drogi na gruntową pomiędzy łąkami jest na środku zakrętu przy niesamowicie wysokiej sośnie. Droga gruntowa była znośna i osobówki spokojnie dojeżdżały. A co do zasad połowu w strefie nadgranicznej to poszukaj rozporządzenia ministra spraw wewnętrznych i administracji w sprawie warunków uprawiania turystyki, sportu, polowań i połowu ryb w strefie nadgranicznej. Ostatnie mi znane jest z 2008 roku i według niego wolno łowić cała dobę z brzegu. Z łodzi jedynie od świtu do zmroku. Jeśli chcesz coś poczytać i obejrzeć o tym miejscu, to możesz wejść TU Edited May 28, 2013 by Docio Link to comment Share on other sites More sharing options...
baloonstyle Posted May 28, 2013 Author Report Share Posted May 28, 2013 Dzięki za info. Czekam na więcej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts