Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Fajne miejsca sa w okolicy Kamienczyka. Bylem tez w zeszlym roku w Pratulinie, Bug graniczny. Ryb nie polowilem ale miejsce piekne.

Edytowane przez Hubi
Napisano

Nie celnikom tylko Straży Granicznej. Znów obowiązuje obowiązek zgłaszania pobytu w strefie granicznej.

Napisano (edytowane)

Nie, jestem z Warszawy. :) Jestem też emerytem SG i stąd ta wiedza. :)

A w Bugu łowiłem dwa razy z dużą grupą kumpli, gdy jeszcze Ś.P Janusz Niczyporowicz organizował poniżej Mielnika "Noc Traperów" na tzw "kolanie". Miejsce kapryśne, raz ryb mnóstwo, raz pustynia. Trenują tam też zawodnicy spławikowi ale, jak pisałem, byłem tylko dwa razy i nie czuję się na siłach by wystawiać obiektywną opinię.

Miejsce jest proste do znalezienie. Leży pomiędzy Mielnikiem a Osłowem, niemal po środku, przed jedynym ostrym zakrętem Bugu. Dojazd dobry, skręt z drogi na gruntową pomiędzy łąkami jest na środku zakrętu przy niesamowicie wysokiej sośnie. :) Droga gruntowa była znośna i osobówki spokojnie dojeżdżały.

A co do zasad połowu w strefie nadgranicznej to poszukaj rozporządzenia ministra spraw wewnętrznych i administracji w sprawie warunków uprawiania turystyki, sportu, polowań i połowu ryb w strefie nadgranicznej. Ostatnie mi znane jest z 2008 roku i według niego wolno łowić cała dobę z brzegu. Z łodzi jedynie od świtu do zmroku.

Jeśli chcesz coś poczytać i obejrzeć o tym miejscu, to możesz wejść TU

Edytowane przez Docio