Hubi Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 Panowie możecie polecić jakiś model wędki pod okonia? Łowię głównie obrotówkami nr 1 i nr 2, małymi gumkami z obciążeniem max 5 gr i małe wirujące ogonki oraz mini cykady. Chciał bym przerzucić się na cienką plecionkę bo tam gdzie łowię jest dużo roślinności podwodnej i byłem zmuszony używać żyłki 0,20 żeby spokojnie wyrywać przynętę z zielska. Wiadomo że taka grubość przy lekkich przynętach przekłada się na odległość rzutu. Macałem dziś Robinsona Diaflexa Perch ale obawiam się że jest zbyt sztywny na plecionkę i będę rwał pyski pasiakom. Najlepiej jak by wędka miała max 2,40m. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzybek Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 Z plecionek używałem na okonka Nanofil'a 008 ale odpuściłem sobie. Od lat preferuję sztywną żyłkę 016 Wcześniej używałem Kongerów ale przerzuciłem się na Fishmakera 2,60 z wymienioną szczytówką, CW 2-12g Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts