cockett Posted October 16, 2013 Report Share Posted October 16, 2013 (edited) Witam, Mam zamiar kupić kołowrotek do spinningu. Kilka faworytów: 1. Cormoran Red Master 8PiF 2000 2. Mikado Da Vinci FD 3007 BL 3. Shimano Catana 4000 FB Wędka - Robinson Red Star 270 5-28g Przynęty - głownie wahadłówki 10-20g Łowiska - jeziora / zbiorniki zaporowe Ryby - szczupak / sandacz Cena - do 170zł (cormoran kosztuje 185 ale na allegro jest za 165) Szpula - żeby weszło 150m plecionki 0,14mm Który wybrać lub co polecacie? Pozdrawiam. Edited October 16, 2013 by wind edycja linków Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ozet Posted October 16, 2013 Report Share Posted October 16, 2013 Albo Cormoran,albo Shimano.Kołowrotek Mikado daruj sobie.Szczerze mówiąc,ja zdecydowałbym się na Cormorana,ale w wersji 3000.Jeszcze niedawno w ciemno poleciłbym Ci Catanę,ale podobno człowiekowi gust zmienia się co siedem lat.A u mnie poprzednie siedem lat,minęło wczoraj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted October 16, 2013 Report Share Posted October 16, 2013 Masz tu opinie na temat Cormorana Pozostał Ci ostatni z listy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cockett Posted October 16, 2013 Author Report Share Posted October 16, 2013 A może ktoś poleci jakiś inny kołowrotek? Może taki : DAIWA Megaforce 2500A Z ceną idę coraz wyżej ale jak mam wysyłać do serwisów... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ozet Posted October 17, 2013 Report Share Posted October 17, 2013 Jeżeli już wspólnymi siłami odrzuciliśmy dwie marki(ja,Mikado ze względu na złe doświadczenia z ich kołowrotkami),Jotes,Cormoran(poprzez doświadczenia użytkowników tego modelu),więc bierz tą Catankę.Jeżeli nie będziesz miał wyjątkowego "pecha"i nie będą Ci brały same okazy,posłuży dobrych kilka lat.Chociaż ten kołowrotek Daiwy,wydaje się być bardzo interesujący,ale niestety z kołowrotkami tej marki nie mam żadnych doświadczeń,więc wybór należy do Ciebie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted October 17, 2013 Report Share Posted October 17, 2013 (edited) Pogmeraj sobie w Googlach, a znajdziesz tam mnóstwo opinii o różnym sprzęcie, którego użytkowników niekoniecznie znajdziesz na tym forum. Ja znalazłem porównanie tej Daiwy z Cataną. Co prawda w tym porównaniu Mega... jest z inną literką. Zobacz Wybieraj! Pamiętaj jednak, że te obydwa kołowrotki są z najniższej półki tych producentów. Ale moim zdaniem przewyższają niejednego mniej znanego producenta. W nieco wyższej cenie możesz poszukać jeszcze Spro lub Ryobi... Edited October 17, 2013 by Jotes Link to comment Share on other sites More sharing options...
cockett Posted October 18, 2013 Author Report Share Posted October 18, 2013 Widziałem to porównanie, ale nie brałem jego pod uwagę ponieważ jak sam zauważyłeś to jest inny model a różnica może być duża. Zastanawiam się czy nie poczekać do następnego roku, wyjdą nowe modele( może lepsze) tylko, że nie będzie opini użytkowników jeszcze, ale za to ja będę miał większe zaplecze finansowe i zamiast kupować z niskiej pułki wskocze na średnią. Ten rok jeszcze wymęcze mój stary. No chyba, ktoś jeszcze zaproponuje coś, kto nikt nie będzie miał zastrzeżeń. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hubi Posted October 18, 2013 Report Share Posted October 18, 2013 To ile ostatecznie chcesz przeznaczyc na ten kolowrotek? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cockett Posted October 18, 2013 Author Report Share Posted October 18, 2013 Teraz do 200. Na następny rok do 300. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hubi Posted October 18, 2013 Report Share Posted October 18, 2013 (edited) Penn Fierce 3000 cena ok 250 zł Ryobi Zauber 3000 cena ok 300 zł Shimano Nexave SFC (z przednim hamulcem) 3000 cena 180-200 zł Trzy propozycje od 180 do 300 zł. Ja stawiam na penna w tym przedziale. Edited October 18, 2013 by Hubi Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart Posted October 18, 2013 Report Share Posted October 18, 2013 Do orki zdecydowanie penn, ale już zauberopodobne też robią swoje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts