Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jeśli je tylko uzbroisz i spuścisz na dno pewnie będą równie skutecznie jak fabryczne :)

Adam pływa na łowiskach Władysławowa, z reguły na głębokościach bliskich 80m tak więc pilker musi być ciężki i szybki.

Myślę, że dwasta gram to niezbędne minimum.

Zadziory które widać na Twoich odlewach mogą przeszkadzać w pionowym opadzie ale jednocześnie mogą prowokować ryby kiedy znajdą się w pobliżu ławicy dorsza.

Ważne żeby wierzyć w przynętę a wyniki przyjdą.

Powodzenia Piter

Napisano

Piotr nie zapominaj, że często jest tak, że pilkery nie łowią a przywieszki, dlatego ważne aby oprócz rożnych pilkerów mieć przeróżne przywieszki

Moje ulubione to twistery w kolorze czarno-czerwonym ale w ostatnią sobotę najlepiej łowne byłe przywieszki w kształcie krewetek w kolorze fluorescencyjnym. 

Napisano

No tak wiara w przynęte to podstawa,te większe mają  250 gram właśnie powinny być dobre a mniejsze 150 ,Paweł na przywieszki Jacek okonhel zrobił mi pare kogutów ,łapałem na nie jak byłem z Jasiem i jakieś tam inne przywieszki też już nabyłem ale dużo było rybek na pilkach,zresztą  co by nie było jakoś to będzie.Frajda była coś samemu zrobić a jak rybki posmakują to też dobrze ! :)

• 8 miesięcy temu...
Napisano

witam,

oto mój sposób na pilkery , jest bardzo prosty i mało kosztowny.

1. z rurki aluminiowej 12 mm odcinam 20 cm - koszt 1 m to 5 zł.

2. rurki zostawiam  okrągłe albo w imadle w dwóch kawałkach drewna spłaszczam je 

3. z drutu mosiężnego twardego odcinam kawałek 25 cm i zakańczam go pętelkami których końcówki chowają się w rurkach.

4.jeden koniec rurki zaciskam w imadle ( dosyć mocno żeby się ołów nie przelał)

5 w otwarty koniec rurki wlewam ołów tak aby na końcu zostało wybrzuszenie ( uwaga na pętelkę , musi być pośrodku otworu).

6. pozostała tylko kosmetyka pilniczkiem i pomalowanie ( bieżnik o którym wspomina okno robię nie zbyt ostrym przecinakiem)

6. maluje sprayem - kolor dowolny " byle był czerwony"

i to już wszystko, koszt jednej szt to 3 zł.

czy się sprawdzą napisze w marcu