RybsteR Napisano 28 Sierpnia 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 Witam. Mam pytanie, łowie nad Drwecą 3 miesiące i raz udało mi sie złapać szczupaka na blaszke z włoskami na kotwiczce (jaxon). Teraz używam gumki no i blachy (nie z włoskami) i nie moge nic złapać. Polecacie mi coś by złapać szybko i skutecznie szczupaka? NIe wydawając za dużo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeziorny Napisano 28 Sierpnia 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 (edytowane) Kolego najpierw poszukaj tematu na forum, a nie od razu nowy temat masz na pierwszy rzut oka np. TUTAJ Edytowane 28 Sierpnia 2014 przez wind edycja linku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ozet Napisano 28 Sierpnia 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 RybsteR napisał: ...coś by złapać szybko i skutecznie szczupaka? Nad tym zagadnieniem, głowi się co najmniej połowa spinningistów, pozostali nie przyznają się do tego (relaks, wypoczynek na łonie, etc.) Moja rada jest taka: kup dokładnie taką samą błystkę, na jaką złowiłeś tamtego szczupaka. Wiara w łowność przynęty, potrafi zdziałać cuda. Najlepiej byłoby gdybyś kupił ten sam model błystki, w kilku wielkościach i wzorach kolorystycznych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stawny Napisano 28 Sierpnia 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 Twoje łowisko jest trociowe przejdź na błystki wahadłowe na wydre klasyczna albo algie kolor miedziany i złoty, połamania kija Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybek Napisano 28 Sierpnia 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 Możesz użyć każdej blachy, gumy czy woblera. Zauważ, że na blachach i wobkach używasz kotwic a na gumach w zasadzie masz jeden grot i to od góry. Jeśli na pstrągowej rzece nie chcesz zbyt szybko stracić przynęty "porzuć dumę - załóż gumę" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stawny Napisano 29 Sierpnia 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 Zamiast gumy, łap na blachę, a wyciągniesz wielką rapę podbijam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RybsteR Napisano 29 Sierpnia 2014 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 RybsteR napisał: Nad tym zagadnieniem, głowi się co najmniej połowa spinningistów, pozostali nie przyznają się do tego (relaks, wypoczynek na łonie, etc.) Moja rada jest taka: kup dokładnie taką samą błystkę, na jaką złowiłeś tamtego szczupaka. Wiara w łowność przynęty, potrafi zdziałać cuda. Najlepiej byłoby gdybyś kupił ten sam model błystki, w kilku wielkościach i wzorach kolorystycznych. Dzieki postaram sie o zdobycie takiej samej błystki Ale czy na to samo złowie także troć bo do tej chwili ani 1 ? Ale dzieki za odp. :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ozet Napisano 29 Sierpnia 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 RybsteR napisał: Dzieki postaram sie o zdobycie takiej samej błystki Ale czy na to samo złowie także troć bo do tej chwili ani 1? Tego zagwarantować Ci nie mogę, ale żadnych przeciwwskazań nie widzę, bo jak mówi stare sudańskie przysłowie "dopóki błystka w wodzie, wszystko się zdarzyć może". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi