kamilos_90 Posted December 9, 2014 Report Share Posted December 9, 2014 Witam serdecznie zacnych forumowiczów, co prawda dla mnie sezon wędkarski już się zakończył ale tuż tuż kolejny sezon nadciąga. I tu się rodzi moje zapytanie. Poszukuje sprzętu do zabawy gumami z łodzi. Po przewertowaniu setek sklepów wędkarskich, stacjonarnych wiem że jest tego multum lecz ciągle mam dylematy. Otóż potrzebuje dosyć krótkiego wędziska które będzie się dobrze obsługiwało z łodzi. Planuje głównie łowić gumami do 14cm z główkami max30g. Moim łowiskiem jest Kanał Piastowski na którym uciag wody jest znaczny a głębokości sięgają mniej więcej 11m. Na ten cel mogę przeznaczyć około 250-300zł. Oczywiście do pakietu potrzebuje również kołowrotka i tutaj znowu rodzi się zapytanie co wygrać z pośród multum ofert. Na ten cel mogę również przeznaczyć w granicach 250zł. Jeśli któryś z kolegów mógł by się podzielić jakimiś ofertami kija bądź kołowrotka wartego uwagi prosił bym o opinie. Pozdrawiam serdecznie wszystkich Kamil. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DawidGorzow Posted December 9, 2014 Report Share Posted December 9, 2014 (edited) Cześć. Kołowrotek polecę Spro Red Arc 10400, trochę droższy ale wytrzyma katowanie takimi główkami. Co do kija miałem Mikado Inazuma X-Plode Zander 215cm 30g , tym kijem bez problemu podbijesz galarete na takiej główce, tylko ma jedna wadę.... trzeba uważnie dokręcać uchwyt kołowrotka bo pianka EVA się zrywa i trzeba kleić. Z tego co wiem nie ma takiego problemu przy rękojeściach korkowych. Pewnie jest jeszcze cala masa innych patyków ale nie łowiłem więc się nie wypowiem. Pozdrawiam. Edited December 9, 2014 by DawidGorzow Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted December 9, 2014 Report Share Posted December 9, 2014 Jeśli chcesz łowić gumami 14 cm i na główkach do 30 g, to potrzebujesz kija o cw powyżej 40g. Zobacz zatem coś ze "stajni" Dragona np: Millenium Zander 2,25m 18-42g. Ja na swojej łodzi używam kijka z tej serii, ale 2,4 m. A kołowrotek? I tu się powtórzę, Ryobi Zauber 4000 FD. Kupisz go właśnie w okolicach ceny, która Cię interesuje, a nawet ciut taniej. A żeby było śmieszniej Red Arc jest jego klonem, choć wyglądem zdecydowanie ładniejszy. Ale czy ładniejszy znaczy lepszy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilos_90 Posted December 9, 2014 Author Report Share Posted December 9, 2014 Dzięki serdeczne Jotes bo chyba moje wątpliwości zostały rozwiane bądź co bądź zastanawiałem się nad Mikado Inazuma flash zander do 35gr ale chyb jednak postawie na tego Dragona ;D a co do krecioła to miałem okazję krecić i Zauberem 4000 i Arctica 4000 i jak dla mnie oba ekstra więc zostaje wybrać Aczkolwiek przyznam że wizualnie seria CF nie robi aż tak dobrego wrażenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart Posted December 10, 2014 Report Share Posted December 10, 2014 Dobry wybór - spiesz się seria Millenium wychodzi z produkcji, a może warto poczekać - koniec serii = wyprzedaże Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts