PZW Posted January 12, 2015 Report Share Posted January 12, 2015 Uchwała Nr 64/14Prezydium Zarządu Okręgu PZW Okręg wPoznaniu podjęta w dniu 20 października 2014 r. wsprawie ograniczania stosowania zanęt na zawodach wędkarskich.Na podstawie § 47 ust 1 w związku z § 46pkt 15 Statutu PZW, Prezydium Zarządu Okręgu postanawia ograniczyć dopuszczalnąilość stosowanej zanęty na zawodach wędkarskich organizowanych na wodachstojących i kanałach użytkowanych przez Okręg PZW w Poznaniu do 1 kg zanętyspożywczej (2 l zanęty namoczonej nieubitej). Wyświetl pełny artykuł Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur z Kętrzyna Posted January 25, 2015 Report Share Posted January 25, 2015 Jestem za ograniczeniem iliści stosowanych zanęt na zawodach wedkarskich i penie też nie tylko na zawodach. Bo to nie wpływa pozytywnie na stan wód i ryb. Ja na zwykłej zasiadce nie stosuję więcej niż 0,5 kg, i pozwala mi to często złowić ponad limit. A na łowiskach po takich zawodach jest problem cokolwiek, normalnego złowić, bo woda przynęcona... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts