AdrianWędkarz Napisano 8 Lutego 2015 Zgłoszenie Napisano 8 Lutego 2015 jak nie łowić ukleja pomocy!!!!
Gość Ozet Napisano 8 Lutego 2015 Zgłoszenie Napisano 8 Lutego 2015 Masz kilka możliwości. Po pierwsze zwiększyć grunt, po drugie założyć selektywną przynętę, po trzecie zmienić metodę/technikę łowienia, po czwarte zmienić łowisko.
Michał Badziąg Napisano 8 Lutego 2015 Zgłoszenie Napisano 8 Lutego 2015 jak nie łowić ukleja pomocy!!!! Jakie łowisko ? Jeżeli to malutki dziki stawik , to nie wiele znajdziesz. Jeżeli chcesz odsiać drobnicę to zakładaj dużą przynęte ,np zamiast małej pinki , zrób kanapkę czyli kukurydzę lub 2 i robala. Tylko oczekiwanie na branie będzie dłuższe
Jotes Napisano 8 Lutego 2015 Zgłoszenie Napisano 8 Lutego 2015 A może to nie ukleje po 5 cm, tylko słonecznice?
lucek55511 Napisano 6 Lipca 2015 Zgłoszenie Napisano 6 Lipca 2015 Witam mam do was podobne pytanko jak kolega, mam taki problem że bardzo rzadko moge złapać coś wiekszego niż płotka czy ukleje, niewiem jak zabrać sie za leszcze czy liny. Niewiem jak do końca ustawić sruciny,wygruntowć sprzęt, dobór haczyka,topienie żyłki, dobór przynety do pory. Czy mógł by ktoś posiadajacy przypływ wolnego czasu i dużego doświadczenia wytłumaczyć to? Mam zamiar dopracować technike łowienia na spławik. ;/
Rekomendowane odpowiedzi