Skocz do zawartości

Przynęta: szczupak, okoń

RybakONB
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jakie są wasze ulubione przynęty na: szczupaka, okonia ?

Kolega mówił że łapał szczupaki na żywca na okonie i świetnie brały. Ale ja nie lubię łapać na żywca raz tylko spróbowałem... Jakoś szkoda mi tej rybki, a aż tak mi nie zależy żeby złapać głównie spędzić miło czas :) I z tąd pytanie jakie są wasze ulubione przynęty na te rybki ? :)

Ja w tym względzie jestem dość elastyczny. Dla mnie ulubioną przynętą jest ta, na którą właśnie drapieżniki biorą. Każda przynęta ma swoje "pięć minut", w odpowiednim miejscu i czasie. I nieraz ten czas przychodzi po kilku latach leżenia w wędkarskiej skrzynce.

W moim arsenale na szczupaki jest wiele gum, lecz jedna na moim łowisku waliła resztę na kolana. Prowadząc Predatora Mannsa 7cm na 7 gramowej główce podwójnym opadem zębatych złapałem najwięcej :) oczywiście nie zawsze się sprawdzi i na różnych łowiskach co innego...Konkretnie perła z czarnym grzbietem.

Edytowane przez wędkarzowiec

W moim arsenale na szczupaki jest wiele gum, lecz jedna na moim łowisku waliła resztę na kolana. Prowadząc Predatora Mannsa 7cm na 7 gramowej główce podwójnym opadem zębatych złapałem najwięcej :) oczywiście nie zawsze się sprawdzi i na różnych łowiskach co innego...Konkretnie perła z czarnym grzbietem.

To można powiedzieć kolorki podobne do barwy okonia. Może faktycznie w tym coś jest ...