Minus Posted February 3, 2012 Report Share Posted February 3, 2012 Moje ulubione przynęty na trotuary - w większości to hand made z pomorza Są tu jak widać wyłącznie woblery i wahadła jednak niespodziewane brania salmonidów zdarzają się również na inne przynęty - miałem bowiem kontakt ze srebrniakiem łososia z Wisły który uwiesił się na kogucie w trakcie łowienia sandaczy - ale była jazda Link to comment Share on other sites More sharing options...
stawny Posted July 25, 2012 Report Share Posted July 25, 2012 (edited) Gdzie masz obrotówki na zdjęciach trociowe hymm ??? Edited July 25, 2012 by stawny Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paszczak Posted July 26, 2012 Report Share Posted July 26, 2012 Stawny, odpowiem za minusa... Spójrz na datę posta to łatwo się domyślisz że to są przynęty na kelty. Obrotówki wchodzą do użycia latem na srebrniaki. Oczywiście nie wyklucza to możliwości złowienia kelta na obrotówkę, ale to marnowanie czasu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicco Puccini Posted July 28, 2012 Report Share Posted July 28, 2012 Obrotówki wchodzą do użycia latem na srebrniaki. Oczywiście nie wyklucza to możliwości złowienia kelta na obrotówkę, ale to marnowanie czasu.Moje pojęcie o tych rybach ogranicza się do wiedzy, że sa piękne i mało ich w naszych wodach...Nie, żebym był ignorantem ale skupiałem się zawsze na tym, co mogę łowić. I tu mam pytanie co do cytatu- dlaczego tak jest? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paszczak Posted July 31, 2012 Report Share Posted July 31, 2012 Wchodzące ryby są bardzo agresywne, nie żerują aż do końca tarła, tylko odganiają inne ryby od swoich stanowisk. Wtedy właśnie agresywnie pracująca i "bijąca" w oczy kolorem obrotówka może sprowokować srebrniaka do ataku. Dobre są również ostro pracujące wobki w jaskrawych kolorach i mocno "wygarbione" wahadła. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts