Jotes Posted May 25, 2015 Report Share Posted May 25, 2015 (edited) Wprawdzie to nie jest sprzęt wędkarski, ale my wędkarze jesteśmy wyczuleni na piękno pod każdą postacią - na dobrą i dobrej jakości muzykę zwłaszcza. Kochani, mam na zbyciu amplituner Telefunken TRX 2000 HiFi (stereo/quadro), rok produkcji 1976, a więc eksponat muzealny. Eksponat, ale takiego poweru od tamtych lat już nie produkują, a Vintage sie ceniii. Sprzęt jest sprawny, grający. Można do niego podłączyć 6 kolumn, ja mam obecnie na przód podłączone Tonsil Samba 250, a na tył Tonsil 140. Jest też możliwość podłączenia TV, 2 magnetofonów, CD i jeszcze kilka wejść pozostanie wolnych. Obudowa wykazuje normalne ślady użytkowania, nic na niego nie spadło, pod pociąg też nie wpadł. A więc wszystko jest OK, o czym świadczą dołączone fotki. Prawdziwa gratka dla hobbysty. Dzisiaj wszelki sprzęt wyprodukowany jest przez MŻR (małe żółte rączki), a to prawdziwa niemiecka precyzja. Jego cena to 5500 zł (pięć i pół tys!), do lekkiej negocjacji. Odbiór najlepiej osobisty, ale po odnotowaniu na koncie należnej kasy i na wyraźne życzenie i ryzyko nabywcy, prześlę kurierem (naturalnie na koszt kupującego!). No tak, zapomniałem! Waga tego amplitunera, to jedyne 23,5 kg. To jeszcze trochę danych: "For model TRX2000 HiFi, Telefunken Deutschland (TFK), (Gesellschaft für drahtlose Telegraphie Telefunken mbH: Aus "TELEFUNKEN Report 77/78" Country: Germany Manufacturer / Brand: Telefunken Deutschland (TFK), (Gesellschaft für drahtlose Telegraphie Telefunken mbH Year: 1976–1978 Type: Broadcast Receiver - or past WW2 Tuner Semiconductors (the count is only for transistors) 175: Principle Super-Heterodyne (Super in general) Tuned circuits 9 AM circuit(s) 16 FM circuit(s) Wave bands Broadcast, (BC) Long Wave (LW), 2 x SW and FM. Details Power type and voltage Alternating Current supply (AC) / 110; 120; 220; 240 Volt Loudspeaker - This model requires external speaker(s). Power out from Radiomuseum.org Model: TRX2000 HiFi - Telefunken Deutschland TFK, Material Metal case Shape Tablemodel with Push Buttons. Dimensions (WHD) 494 x 163 x 380 mm / 19.4 x 6.4 x 15 inch Notes ICs: 26. HiFi-Stereo-Steuergerät mit eingebautem SQ-Decoder. Ausgangsleistung: 4× 60 W (Sinus) bzw. 4× 90 W (Musik) bei Quadrofoniebetrieb. Net weight (2.2 lb = 1 kg) 23.5 kg / 51 lb 12.2 oz (51.762 lb) Collectors' prices Source of data Handbuch VDRG 1977/1978". Edited May 25, 2015 by Jotes Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts