tomek71wzw Posted May 28, 2015 Report Share Posted May 28, 2015 Witam panowie, będzie to moja druga wędka w życiu. Pierwsza spinningówka dziś dostraczona przez kuriera. Teraz chciałbym coś na spławik. Zaznaczę ze będę łowił głownie na stawach i jeziorach z brzegu. Zdecydowany jestem na teleskopową (wiem że te składane są lepsze) jest nieco wygodniejsza dla kogoś kto na ryby wybierze się w roku pewnie około 10 razy na 2-3 godzinki. Nie orientuję się jaki ciężar wyrzutu musi mieć taka wędka. Długość na jaką sie zdecydowałem to 3,60 (też po przeczytaniu iluś tam postów). No i oprócz wędziska jakiś kołowrotek do tego. Bardziej podobają mi się z przednim hamulcem (wolny bieg nie potrzebny). Nie wiem jakiej wielkości potrzbne są szpule do połowu na spławik. I jeśli coś istotnego pominąłem to prosiłbym na co zwrócić uwagę przy zakupie. Chciałbym zmieścić się w kwocie 200zł z wędziskiem i kołowrotkiem. Mam znajomego wędkarza ale on tylko spinninguje wiec przy spławiku mowi ze mi nie pomoże. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted May 28, 2015 Report Share Posted May 28, 2015 To może bat?? Uważam, że to najlepsza technika dla początkującego spławikowca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin887 Posted May 29, 2015 Report Share Posted May 29, 2015 też uważam ze bat był by tu dobrą opcjią Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts