Piwosz Napisano 26 Lipca 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2015 Witam dzisiaj postanowiłem iść do sklepu i zakupić wędkę i kołowrotek do spinningu, pan który tam sprzedawał na sam początek mojej przygody z wędkarstwem doradził mi sprzęt taki wędka KONGER CarboSpiral SPIN 270/35 i kołowrotek Shark INSPIRATION 3000 o przełożeniu 5.2.1 z przednim hamulcem i łożyskiem oporowym, tym zestawem będę chciał łowić szczupaki, sandacze, sumy,okonie i może te mniejsze drapieżniki nadaje się na sam początek? będę łowił na Odrze i na stawach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Napisano 26 Lipca 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2015 (edytowane) szczupaki, sandacze, sumy,okonie i może te mniejsze drapieżniki Nie da się pogodzić tak szerokiego wachlarza tym wędziskiem. Nie ma wędzisk uniwersalnych spełniających takie wymagania. Zauważ, że okoń i to wcale nie mały waży powiedzmy 1-1,5kg, a sum i to mały, to kilkanaście a duży kilkadziesiąt a nawet ponad 100 kg. Na to wędzisko szczupaki owszem, sandacze "od bidy", na oknie i mniejsze drapieżniki to jak bazuka na kuropatwy, a sum zabierze sobie ją do domu dla dzieci do zabawy, chyba, że to będzie sum-dziecko. Edytowane 26 Lipca 2015 przez Alexspin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwosz Napisano 26 Lipca 2015 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2015 Nie da się pogodzić tak szerokiego wachlarza tym wędziskiem. Nie ma wędzisk uniwersalnych spełniających takie wymagania. Zauważ, że okoń i to pokaźny waży powiedzmy 1-1,5kg, a sum i to mały, to kilkanaście a duży kilkadziesiąt a nawet ponad 100 kg. Na to wędzisko szczupaki owszem, sandacze "od bidy", na oknie i mniejsze drapieżniki to jak bazuka na kuropatwy, a sum zabierze sobie ją do domu dla dzieci do zabawy, chyba, że to będzie sum-dziecko. czyli ten zestaw to dno?o i jeszcze jedno pytanie, jakie rybki na spinning mogę atakować tym zestawem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Napisano 26 Lipca 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2015 Dno może nie, tak źle nie jest, ale na pewno nie uniwersalny, bo takich niema. Jak napisałem, będzie przydatny na szczupaki i w ostateczności na sandacze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwosz Napisano 26 Lipca 2015 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2015 Dno może nie, tak źle nie jest, ale na pewno nie uniwersalny, bo takich niema. Jak napisałem, będzie przydatny na szczupaki i w ostateczności na sandacze. dzięki, trochę podniosłeś mnie na duchu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi