Piwosz Posted July 26, 2015 Report Share Posted July 26, 2015 Witam dzisiaj postanowiłem iść do sklepu i zakupić wędkę i kołowrotek do spinningu, pan który tam sprzedawał na sam początek mojej przygody z wędkarstwem doradził mi sprzęt taki wędka KONGER CarboSpiral SPIN 270/35 i kołowrotek Shark INSPIRATION 3000 o przełożeniu 5.2.1 z przednim hamulcem i łożyskiem oporowym, tym zestawem będę chciał łowić szczupaki, sandacze, sumy,okonie i może te mniejsze drapieżniki nadaje się na sam początek? będę łowił na Odrze i na stawach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted July 26, 2015 Report Share Posted July 26, 2015 (edited) szczupaki, sandacze, sumy,okonie i może te mniejsze drapieżniki Nie da się pogodzić tak szerokiego wachlarza tym wędziskiem. Nie ma wędzisk uniwersalnych spełniających takie wymagania. Zauważ, że okoń i to wcale nie mały waży powiedzmy 1-1,5kg, a sum i to mały, to kilkanaście a duży kilkadziesiąt a nawet ponad 100 kg. Na to wędzisko szczupaki owszem, sandacze "od bidy", na oknie i mniejsze drapieżniki to jak bazuka na kuropatwy, a sum zabierze sobie ją do domu dla dzieci do zabawy, chyba, że to będzie sum-dziecko. Edited July 26, 2015 by Alexspin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piwosz Posted July 26, 2015 Author Report Share Posted July 26, 2015 Nie da się pogodzić tak szerokiego wachlarza tym wędziskiem. Nie ma wędzisk uniwersalnych spełniających takie wymagania. Zauważ, że okoń i to pokaźny waży powiedzmy 1-1,5kg, a sum i to mały, to kilkanaście a duży kilkadziesiąt a nawet ponad 100 kg. Na to wędzisko szczupaki owszem, sandacze "od bidy", na oknie i mniejsze drapieżniki to jak bazuka na kuropatwy, a sum zabierze sobie ją do domu dla dzieci do zabawy, chyba, że to będzie sum-dziecko. czyli ten zestaw to dno?o i jeszcze jedno pytanie, jakie rybki na spinning mogę atakować tym zestawem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted July 26, 2015 Report Share Posted July 26, 2015 Dno może nie, tak źle nie jest, ale na pewno nie uniwersalny, bo takich niema. Jak napisałem, będzie przydatny na szczupaki i w ostateczności na sandacze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piwosz Posted July 26, 2015 Author Report Share Posted July 26, 2015 Dno może nie, tak źle nie jest, ale na pewno nie uniwersalny, bo takich niema. Jak napisałem, będzie przydatny na szczupaki i w ostateczności na sandacze. dzięki, trochę podniosłeś mnie na duchu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts