Jump to content

potrzebuje opinii, bo nie wiem czy dobrze doradził mi sprzedawca

Recommended Posts

Witam dzisiaj postanowiłem iść do sklepu i zakupić wędkę i kołowrotek do spinningu, pan który tam sprzedawał na sam początek mojej przygody z wędkarstwem  doradził mi sprzęt taki wędka KONGER CarboSpiral SPIN 270/35 i kołowrotek Shark INSPIRATION 3000 o przełożeniu 5.2.1 z przednim hamulcem i łożyskiem oporowym, tym zestawem będę chciał łowić szczupaki, sandacze, sumy,okonie  i może te mniejsze drapieżniki nadaje się na sam początek? będę łowił na Odrze i na stawach.

szczupaki, sandacze, sumy,okonie  i może te mniejsze drapieżniki

Nie da się pogodzić tak szerokiego wachlarza tym wędziskiem. Nie ma wędzisk uniwersalnych spełniających takie wymagania. Zauważ, że okoń i to wcale nie mały waży powiedzmy 1-1,5kg, a sum i to mały, to kilkanaście a duży kilkadziesiąt a nawet ponad 100 kg.

Na to wędzisko szczupaki owszem, sandacze "od bidy", na oknie i mniejsze drapieżniki to jak bazuka na kuropatwy, a sum zabierze sobie ją do domu dla dzieci do zabawy, chyba, że to będzie sum-dziecko.

Edited by Alexspin

Nie da się pogodzić tak szerokiego wachlarza tym wędziskiem. Nie ma wędzisk uniwersalnych spełniających takie wymagania. Zauważ, że okoń i to pokaźny waży powiedzmy 1-1,5kg, a sum i to mały, to kilkanaście a duży kilkadziesiąt a nawet ponad 100 kg.

Na to wędzisko szczupaki owszem, sandacze "od bidy", na oknie i mniejsze drapieżniki to jak bazuka na kuropatwy, a sum zabierze sobie ją do domu dla dzieci do zabawy, chyba, że to będzie sum-dziecko.

czyli ten zestaw to dno?

o i jeszcze jedno pytanie, jakie rybki na spinning mogę atakować tym zestawem?