Jump to content

Nowy zestaw gruntowy.

no1form
 Share

Recommended Posts

Witam, nie dawno zacząłem swoją przygodę z wędkarstwem i postanowiłem zakupić swój własny sprzęt, a nie pożyczać od kolegi co chwile wędkę i w ogóle. Znalazłem na internecie kilka opiii dotyczących różnych sprzętów i na podstawie ich postanowiłem się przymierzyć do zakupu:

Wędka Konger Carbomaxx Tele Feeder

Kołowrotek Okuma Compressa RD

Żyłka Trabucco T-Force XPS Feeder Plus150m

Zdaje sobie sprawę że na zakup takiego już porządnego sprzętu trzeba wydać dużo więcej, wiadomo jakość ma swoją cenę. Ale jak na początkującego myślę, że powinno wystarczyć. Proszę o wasze opinie! Dziękuje i pozdrawiam :).

Edited by wind
edycja linków. poprawa błędów

Wędzisko teleskopowe bym odpuścił, proponowałbym np. takie: Konger Fishing Patrol w lżejszej wersji. Kołowrotka nie znam, ale Okuma ma bardzo dobre opinie, sam mam Travertine od kilku lat i jestem z niego zadowolony. Żyłeczka też zacna, jedna z najlepszych dostępnych na naszym rynku.

Dziękuje bardzo, za opinie, przyda się przy kupnie na 100%. Mam takie małe pytanie jeszcze, odnośnie wędki teleskopowej. Znaczy że gorsze są od takiej jak mi podałeś tak?
Trochę teraz pytanie OT zadam, ale czy metoda na policjanta, też się sprawdza na gruncie, bo przy patrzeniu na szczytówkę kilka godzin zaczyna mi się pieprzyć w oczach że tak brzydko powiem.

Nie mów brzydko ;). Jeśli szybko nudzi Ci się wpatrywanie w szczytówkę to załóż dzwonek. Oczywiście możesz podwiesić policjanta czy nawet użyć elektrycznego sygnalizatora ale to zaprzecza samej idei DS-a.

Wędki teleskopowe maja jedna zaletę, czyli wygoda w transporcie. I to jedyna zaleta. Ilość połączeń ma wpływ na pracę wędziska, w składanym masz 3 połączenia w teleskopie aż 6. Poza tym wystarczy trochę piachu między elementy i blank wygląda jak skrobany.