Adrian Olejak Posted August 17, 2015 Report Share Posted August 17, 2015 Piszę tutaj bo nie wiem za bardzo gdzie na tym forum mogę o tym napisać. Potrzebuje 4 widełek najlepiej na takich gdzie mogę spokojnie zamontować swinger i czujnik i jeszcze chce wiedzieć gdzie mogę kupić gumowe wkłady zamiast tych co są oryginalnie w widełkach żeby wędka się nie ślizgała. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tammyy Posted August 17, 2015 Report Share Posted August 17, 2015 Może Cię zaskoczę, ale spróbuj w sklepie wędkarskim... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JKarp Posted August 17, 2015 Report Share Posted August 17, 2015 Są takie specjalne uchwyty na wędki i nazywają się Butt Grip. Te uchwyty trzymają tył wędek spoczywających na podpórkach. Przód leży na sygnałkach. W tej chwili wiele firm montuje w sygnałkach specjalne gumowe wkłady właśnie po to żeby wędki się nie ślizgały i nie obijały. Szukaj w sklepach dla karpiarzy. Tam też znajdziesz dobre, stabilne podpórki np Prologica, Elektrostatyka lub jak chcesz szukaj podpórek z kwasówki np Fil Precision Systems ( polska firma ). JK Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrian Olejak Posted August 17, 2015 Author Report Share Posted August 17, 2015 Dziękuję. A masz może jakieś online sklepy polecane w których mógłbym znaleźć ten sprzęt co napisałeś wyżej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrian Olejak Posted August 17, 2015 Author Report Share Posted August 17, 2015 (edited) Chodzi Ci o takie? Anaconda SoftButt Grip Wiesz może o co chodzi w tych szybkozłączkach? Tutaj wpinam do tego swinger i czujnik? Edited August 17, 2015 by wind edycja linku Link to comment Share on other sites More sharing options...
JKarp Posted August 18, 2015 Report Share Posted August 18, 2015 Tak - to jest coś takiego. Jedną część szybkozłączki wkręcasz w podpórkę a drugą w sygnałek. Potem tylko robisz " trzask " i masz wszystko gotowe. Oczywiście wcześniej umieszczasz tam hanger lub swinger . JK Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts