Jump to content

Gdzie na ryby?Rawka?Bzura?Zalew Bolimowski?

Zduneq
 Share

Recommended Posts

Witam po bardzo długiej przerwie.Powiem szczerze, iż nie było mnie tu długo gdyż w miesiącu czerwcu przeżyłem wędkarską depresję i byłem bliski porzucenia tego pięknego hobby.Frustracja sięgnęła zenitu i byłem gotów rzucić wędki w kąt, może nawet sprzedać.

Całe szczęście, w zeszłym tygodniu przypadkowo wylądowałem na rybach w Chorzowie i depresja odeszła w niepamięć.Dlatego też postanowiłem udać się na ryby w nadchodzącą sobotę.Ponieważ łowię zazwyczaj albo na zbiorniku Hamernia (okolice Żyrardowa) oraz na Wiśle na główkach w Chmielewie postanowiłem udać się gdzie indzie dla odmiany.I wybór padł na rzekę Rawkę, Bzurę oraz na zalew zalew Bolimowski(Joachimów Mogiły).Do każdego z tych łowisk mam ok.25 km i byłem tylko raz nad zalewem.Tu znalezienie miejscówki i dojazdu będzie najłatwiejsze.Nie wiem natomiast jakiej ryby się spodziewać.Na obu rzekach jeszcze nigdy nie łowiłem i nawet nie wiem gdzie należy szukać miejscówek. I tu prośba do Was koledzy.Gdzie?(jak dojechać)I co łowić?Preferuję grunt, ale na wodzie stojącej również chętnie połowię na spławik.Posiadam Lagunę III więc trudno dostępne miejscówki raczej odpadają, względnie mógłbym zdobyć pogromce krawężników czyli fiata doblo cargo :) Które z tych łowisk polecicie?Które miejscówki?

Pozdrawiam,

Kamil

Edited by Zduneq