Amator spin Napisano 2 Września 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2015 (edytowane) Chciałem wydać 300 zł na wędzisko i kołowrotek. Znalazłem wędzisko Mikado Da Vinci Zander 2,40m 10-30g Jaki kołowrotek do tego proponujecie? Jeśli uważacie, że za te 300 zł jestem w stanie kupić coś lepszego to ślijcie proszę propozycje wędzisk i kołowrotków. Myślę głównie o szczupakach, nie jestem specjalistą (w zasadzie zaczynam swoją przygodę) i nie wiem na jakie ryby jeszcze nadałoby się to wędzisko. Chętnie się dokształcę. Edytowane 2 Września 2015 przez Amator spin edycja linku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RybakONB Napisano 3 Września 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2015 (edytowane) Z kołowrotków warto poszukać czegoś RYOBI. Tylko zwróć uwage na to czy ma rączkę skręcaną, czy na przycisk. Wez oczywiście tą skręcaną. Kołowrotek do spinningu musi być w miare dobry, bo bardzo dużo pracuje. Plus RYOBI to również 5 lat gwarancji. Dobrze poszukasz to kupisz w miare model, ze skręcaną rączką do 200-220zł. Warto dołożyć, lub jak masz sztywny fundusz to odjąć od kija (według mnie). Edytowane 3 Września 2015 przez RybakONB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Napisano 3 Września 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2015 (edytowane) (...) Warto dołożyć, lub jak masz sztywny fundusz to odjąć od kija (według mnie). I to jest "pierwsza prawda", zrobiłbym tak samo: - kołowrotek model CHW-ARC-4000 - wędziska do wyboru model 23-040271, model WJ-SAS27030. Gdybym ja miał wybierać, wziąłbym to drugie. Edytowane 3 Września 2015 przez Alexspin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amator spin Napisano 3 Września 2015 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2015 Alexspin wrzuciłbyś jeszcze reszte zestawu w przystępnej cenie do tego sprzętu? Nie chce kupić czegoś, czego będę potem żałował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Napisano 3 Września 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2015 (edytowane) Nie bardzo wiem o co jeszcze Ci chodzi pisząc "pozostały sprzęt". Jeśli chodzi Ci o linki, to ja używam plecionek 0,08mm (okoń), 0,14mm (sandacz), 0,18mm (szczupak), 0,20mm (troć, dorsz) i przyponów 5-11kg/40cm. Edytowane 3 Września 2015 przez Alexspin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi