Amator spin Posted September 2, 2015 Report Share Posted September 2, 2015 (edited) Chciałem wydać 300 zł na wędzisko i kołowrotek. Znalazłem wędzisko Mikado Da Vinci Zander 2,40m 10-30g Jaki kołowrotek do tego proponujecie? Jeśli uważacie, że za te 300 zł jestem w stanie kupić coś lepszego to ślijcie proszę propozycje wędzisk i kołowrotków. Myślę głównie o szczupakach, nie jestem specjalistą (w zasadzie zaczynam swoją przygodę) i nie wiem na jakie ryby jeszcze nadałoby się to wędzisko. Chętnie się dokształcę. Edited September 2, 2015 by Amator spin edycja linku Link to comment Share on other sites More sharing options...
RybakONB Posted September 3, 2015 Report Share Posted September 3, 2015 (edited) Z kołowrotków warto poszukać czegoś RYOBI. Tylko zwróć uwage na to czy ma rączkę skręcaną, czy na przycisk. Wez oczywiście tą skręcaną. Kołowrotek do spinningu musi być w miare dobry, bo bardzo dużo pracuje. Plus RYOBI to również 5 lat gwarancji. Dobrze poszukasz to kupisz w miare model, ze skręcaną rączką do 200-220zł. Warto dołożyć, lub jak masz sztywny fundusz to odjąć od kija (według mnie). Edited September 3, 2015 by RybakONB Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted September 3, 2015 Report Share Posted September 3, 2015 (edited) (...) Warto dołożyć, lub jak masz sztywny fundusz to odjąć od kija (według mnie). I to jest "pierwsza prawda", zrobiłbym tak samo: - kołowrotek model CHW-ARC-4000 - wędziska do wyboru model 23-040271, model WJ-SAS27030. Gdybym ja miał wybierać, wziąłbym to drugie. Edited September 3, 2015 by Alexspin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amator spin Posted September 3, 2015 Author Report Share Posted September 3, 2015 Alexspin wrzuciłbyś jeszcze reszte zestawu w przystępnej cenie do tego sprzętu? Nie chce kupić czegoś, czego będę potem żałował. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted September 3, 2015 Report Share Posted September 3, 2015 (edited) Nie bardzo wiem o co jeszcze Ci chodzi pisząc "pozostały sprzęt". Jeśli chodzi Ci o linki, to ja używam plecionek 0,08mm (okoń), 0,14mm (sandacz), 0,18mm (szczupak), 0,20mm (troć, dorsz) i przyponów 5-11kg/40cm. Edited September 3, 2015 by Alexspin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts