Alexspin Posted September 7, 2015 Report Share Posted September 7, 2015 Chcę spróbować nowej (dla mnie) przynęty spinningowej - wirującego ogonka firmy SpinMad. Poczytałem trochę w internecie, niby opinie są pozytywne, ale chciałbym "z pierwszej ręki" czyli od użytkowników, dowiedzieć się co o nich sądzicie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RybakONB Posted September 7, 2015 Report Share Posted September 7, 2015 (edited) Śmiało mogę polecić ! Mam Wir 10g kolor:GT u nich chyba inaczej się zwie Oraz duży jig coś tam chyba się zwał... 24g. Fajnie pracuję ogonek. W dodatku korpusik drży, co myślę że dodatkowo kusi ryby tu też plusik dla przynęty, lotność świetna, dobrze lata niezależnie od wiatru. Moim rybką bardzo smakują Jedyny problem to sporo pustych brań. Jest to spowodowane kotwiczką, ale wystarczy ją odwrócić do góry nogami i problem znika, tylko wtedy jest bardziej podatna na zaczepy. Z obróceniem nie ma problemu, bo kotwiczka nie jest spawana. Warto spróbować, myślę że nie pożałujesz. Edited September 7, 2015 by RybakONB Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted September 8, 2015 Author Report Share Posted September 8, 2015 (edited) Dzięki za informacje. Co do kotwiczek, to na sam wygląd to samo pomyślałem. Jeszcze pytanko, czy warto kupować te najmniejsze 4g? Z myślą o okoniach i wzdręgach? Czy lepiej 6-12g? Czytałem też, że problem pustych zacięć eliminuje zamontowanie haczyka do krętlika tuż za korpusem. Edited September 8, 2015 by Alexspin Link to comment Share on other sites More sharing options...
RybakONB Posted September 8, 2015 Report Share Posted September 8, 2015 (edited) Hmm... tylko czy ten haczyk nie będzie wpływał na prace tego ogonka ... (nie próbowałem), nie używałem najmniejszych, ale u mnie i małe okonki waliły w 10g wielkości dłoni. Na wzdręgi to sądzę że 10g będzie za duży, można spróbować coś mniejszego na nie Edited September 8, 2015 by RybakONB Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts