Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam mam zamiar kupić kilka spinnexów bo są w dobrej cenie

i mam Pytanie odnośnie tych obrotówek czy ktoś używa i czy kręcą się

przyzwoicie ?

bardzo proszę o odpowiedz  :)

PS. Nie chce meppsów ani effzetów

Napisano (edytowane)

Witam mam zamiar kupić kilka spinnexów bo są w dobrej cenie

i mam Pytanie odnośnie tych obrotówek czy ktoś używa i czy kręcą się

przyzwoicie ?

bardzo proszę o odpowiedz   :)

PS. Nie chce meppsów ani effzetów

Tak używam, bardzo przyzwoite obrotóweczki, mogę polecić z czystym sumieniem. Szczególnie ciekawy na wody stojące lub do prowadzenia z nurtem jest model CatEye.

Ps

Masz rację, zdecydownie tańsze SPINNEX-y i tańsze JAXON-y, wcale nie ustępują MEPSS-om, a tym bardziej EFFZET-om. Oświadczam to z doświadczenia użytkownika! ;)

Edytowane przez Alexspin
  • 3 tygodnie później...
Napisano

Też lubię spinexy, odradzam kupna np obrotówek mikado, są bardzo delikatne. Nie złowiłem na nie żadnej ryby ;)

Co do spinnex-ów to.. miałem w maju 2 obrotówki zakupione przez moją połówkę, jedna z nich miała łuskę czerwoną holo, druga była srebrna.

Pojechałem na ryby, oczywiście gumy się nie sprawdzały. Założyłem nową obrotówkę spinnexa. Przy 3cim rzucie zameldował się 45 cm szczupaczek, za chwile w tej samej okolicy, kolejny troszkę mniejszy. Za 15 min złowiłem prawie 30 cm okonia. 
Przy kolejnych połowach niestety był mocny wiatr i przy wyrzucie zawiało mocniej  i przynęta wylądowała w trzcinach. W tedy łowiłem na żyłkę, no i nie dało się uratować :/ I od tej pory nie mogę namierzyć tych obrotówek, bo w tedy moja luba kupiła 2 ostatnie. 

Do jaxonów jakoś nie mogę się przekonać. Mam od 8 obrotówek i dziwnie pracują. Tym bardziej rozmiar 2 we wersji Long i mocno ciągną jak 4ki. Ale za nimi nawet mały okoń jeszcze nie płynął.