namek Posted October 29, 2015 Report Share Posted October 29, 2015 Witam mam zamiar kupić kilka spinnexów bo są w dobrej cenie i mam Pytanie odnośnie tych obrotówek czy ktoś używa i czy kręcą się przyzwoicie ? bardzo proszę o odpowiedz PS. Nie chce meppsów ani effzetów Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted October 30, 2015 Report Share Posted October 30, 2015 (edited) Witam mam zamiar kupić kilka spinnexów bo są w dobrej cenie i mam Pytanie odnośnie tych obrotówek czy ktoś używa i czy kręcą się przyzwoicie ? bardzo proszę o odpowiedz PS. Nie chce meppsów ani effzetów Tak używam, bardzo przyzwoite obrotóweczki, mogę polecić z czystym sumieniem. Szczególnie ciekawy na wody stojące lub do prowadzenia z nurtem jest model CatEye. Ps Masz rację, zdecydownie tańsze SPINNEX-y i tańsze JAXON-y, wcale nie ustępują MEPSS-om, a tym bardziej EFFZET-om. Oświadczam to z doświadczenia użytkownika! Edited October 30, 2015 by Alexspin Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeoCM Posted November 19, 2015 Report Share Posted November 19, 2015 Też lubię spinexy, odradzam kupna np obrotówek mikado, są bardzo delikatne. Nie złowiłem na nie żadnej ryby Co do spinnex-ów to.. miałem w maju 2 obrotówki zakupione przez moją połówkę, jedna z nich miała łuskę czerwoną holo, druga była srebrna. Pojechałem na ryby, oczywiście gumy się nie sprawdzały. Założyłem nową obrotówkę spinnexa. Przy 3cim rzucie zameldował się 45 cm szczupaczek, za chwile w tej samej okolicy, kolejny troszkę mniejszy. Za 15 min złowiłem prawie 30 cm okonia. Przy kolejnych połowach niestety był mocny wiatr i przy wyrzucie zawiało mocniej i przynęta wylądowała w trzcinach. W tedy łowiłem na żyłkę, no i nie dało się uratować :/ I od tej pory nie mogę namierzyć tych obrotówek, bo w tedy moja luba kupiła 2 ostatnie. Do jaxonów jakoś nie mogę się przekonać. Mam od 8 obrotówek i dziwnie pracują. Tym bardziej rozmiar 2 we wersji Long i mocno ciągną jak 4ki. Ale za nimi nawet mały okoń jeszcze nie płynął. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts