baloonstyle Napisano 15 Lutego 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Witam serdecznie Nasłuchałem się ostatnimi czasu o brzanach na naszych wodach pomorskich. No i od razu pojawiło się kilka pytań... Gdzie można je złowić ? Wiem ze na Wiśle ale nie mam pojęcia na jakim odcinku, bądź bliżej w jakim miejscu. Czy ktoś z odwiedzających ten portal wie dokładnie gdzie można złapać u nas brzanę? Każda wskazówka na wagę złota Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Minus Napisano 15 Lutego 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 sam chętnie bym jakieś brzanisko wyciągnął i jak na razie tylko teoretycznie wiem gdzie szukać tej ryby, tak więc chętnie podłączę się do pytania Baloona czy ktoś łowi brzany na pomorzu i gdzie. Wiem że brzany były w Raduni ale dwa zatrucia zrobiły swoje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baloonstyle Napisano 15 Lutego 2012 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Są w necie artykuły o pomorskich brzanach ale nigdzie nie podają miejsc, nazw miejscowości, ani na co je łapał, zdjęć tez brak . Trochę temat tabu w sieci, z reszta w realu tez nikt nic nie mówi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicco Puccini Napisano 15 Lutego 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 I raczej nie spodziewajcie się, że czegoś się łatwo dowiecie...Ludzie miejsc w sieci nie podają, bo się boją kłusoli. A w realu panuje nadal przekonanie, że jak się powie na co i gdzie to pojadą i wybiją wszystko.... Ja na waszym miejscu bym po prostu poszukał na google earth co ciekawszych miejscówek, w których brzany mogą siedzieć. Poczytał o zestawach, uzbroił się i ruszył nad wodę. Znalazł potencjalne stanowiska tych ryb i koczował po kilka godzin...Kilka wypadów i powinno się udać zlokalizować te rybki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baloonstyle Napisano 15 Lutego 2012 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Jaki sprzęt i na co to wiem od kumpla z podkarpackiego , bo on co roku wyjmuje kilka medalowych brzan. Jednak on jest z drugiego końca Polski i na pewno z miejscówkami nie pomoże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baloonstyle Napisano 15 Lutego 2012 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 a tu filmik jak wyglądają brania brzany Chyba każdy będzie pod wrażeniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Minus Napisano 15 Lutego 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 no to jedziemy do niego na brzany i tyle, u nas więcej czasu i kasy poświęcisz na poszukiwania a tam jedziemy i łowimy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baloonstyle Napisano 15 Lutego 2012 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Z tym nie powinno być problemu bo już dwa razy mnie zapraszał na weekend i od razu na rybki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi