Jovi Sk Posted February 23, 2016 Report Share Posted February 23, 2016 Witam serdecznie Jestem zupełnie nowa na Forum, jeżeli powielę temat proszę o skierowanie mnie w odpowiednie miejsce. Jestem żoną wędkarza, mamy 5 letnich synów - bliźnięta. W tym roku po raz pierwszy od 5 lat uda nam się wyjechać tylko we dwoje. Chciałabym organizować wyjazd tak aby połączyć przyjemne dla każdego. Szukam miejsca w Polsce w terminie 1-8 kwietnia, najchętniej nad jeziorem, gdzie uda się wynająć łódkę ( niekoniecznie z silnikiem) , gdzie da się przenocować kilka nocy, i dostać coś do jedzenia. Idealnie miejsce to pensjonat lub gospodarstwo agroturystyczne nad wodą, z gospodarzami którzy wędkują , lub przynajmniej potrafią zrozumieć, że ktoś wędkuje , z pokojami do wynajęcia i wyżywieniem ( to już w marzeniach) Może macie jakieś miejsca w które jeździcie, które lubicie, polecacie. Miejsca niekoniecznie o wysokim standardzie, ale z klimatem, wspaniałymi gospodarzami, pięknym jeziorem. Mąż preferuje łowienie z łodzi, raczej gruntowe, choć spiningiem tez nie pogardzi. Ma sporo sprzętu, ale od 5 lat raczej był nieuzywany, czasem sporadycznie i spontanicznie gdzieś udało mi się go wypchnąć. Wyjazd ma być prezentem na rocznicę ślubu, więc skupiam się na zaspokojeniu jego potrzeb. Gdyby jednak okazało się , że w pobliżu jeziora są jakieś "ruiny" które mogłabym zwiedzić, podczas gdy mój mąż będzie się oddawał swojej pasji - było by idealnie. Wspomożecie ?? Z góry dziękuję pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
jungu Posted February 24, 2016 Report Share Posted February 24, 2016 (edited) Hmmm miejsc jest sporo tylko nie wiem jak daleko chcecie się wypuścić, fajne miejsce na które jeździłem za dzieciaka to j. Gopło. Miejsce ciche i spokojne, woda w miarę czysta. Zamek w Kruszwicy. Miejsce typowe pod kamping, ew. z gospodarstwie agroturystycznym. Dodatkowo musisz wziąć pod uwagę opłaty w okręgu PZW Edited February 24, 2016 by jungu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Copino Posted March 31, 2016 Report Share Posted March 31, 2016 W sumie racja,takich miejsc jest naprawdę sporo ( zobacz w innych tematach w tym również w umawialni,gdzie znajdziesz dobre miejscówki ),pytanie na jak daleką podróż na ryby możecie sobie pozwolić,od tego należy zacząć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts