www.wiazarydachowe.pl Posted March 6, 2016 Report Share Posted March 6, 2016 Witam, zgodnie z tradycja prosimy o info odnośnie Śledzi na Zatoce... Link to comment Share on other sites More sharing options...
okno Posted March 6, 2016 Report Share Posted March 6, 2016 Już łowią. Link to comment Share on other sites More sharing options...
www.wiazarydachowe.pl Posted March 17, 2016 Author Report Share Posted March 17, 2016 Witam, Panie Janku a w jakich okolicach- może Pan dokładniej coś wie? Z brzegu na górkach da sie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
okno Posted March 18, 2016 Report Share Posted March 18, 2016 Górki z brzegu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apoloniusz Chojnacki Posted March 21, 2016 Report Share Posted March 21, 2016 Witam czy wiadomo jak tam ze śledziem w Gdańsku bo umówiony jestem na kuter 02.04.2016 w Górkach I podobno już łowili tylko ze zimno wyskoczyło i przestały gryźć. może ktoś wie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
okno Posted March 21, 2016 Report Share Posted March 21, 2016 Witam czy wiadomo jak tam ze śledziem w Gdańsku bo umówiony jestem na kuter 02.04.2016 w Górkach I podobno już łowili tylko ze zimno wyskoczyło i przestały gryźć. może ktoś wie? Raz są raz ich nie ma. Loteria Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apoloniusz Chojnacki Posted March 22, 2016 Report Share Posted March 22, 2016 Ciepło się zrobi to może coś się ruszy, mam tylko nadzieje ze będzie lepiej jak w tamtym roku bo do górek mam 300km. a w tamtym roku pojechaliśmy na Górki z falochronu i nic nawet bioru dobrze że rybacy mieli to się chociaż kupiło dlatego w tym roku jedziemy łowić z kutra. A w ogóle w tamtym roku to masa siatek przy falochronie w Górkach była, jedna na drugiej W poprzednich latach jak jeździliśmy to śledzia i wędkarzy zatrzęsienie Link to comment Share on other sites More sharing options...
macpiast Posted March 29, 2016 Report Share Posted March 29, 2016 Witam Podnoszę temat, bo minął tydzień, dużo mogło się zmienić. Czy śledzie w Gdańsku już były, czy ciągle jeszcze czekamy? Wczoraj byłem na falochronie (Górki Zachodnie) - kilkunastu wędkarzy, zero śledzia... Ale nie wiem, czy jeszcze na coś czekać, czy już po wszystkim.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apoloniusz Chojnacki Posted March 29, 2016 Report Share Posted March 29, 2016 Też się tym interesuje i cisza nie wiadomo czy był już czy dopiero będzie. Jedno jest pewne że jakichkolwiek wyników większych wędkarze nie mieli w tamtym roku też była lipa mi to się wydaje że to zasługa zbyt dużych limitów dla rybaków (34000 ton dla 80 jednostek jak się doczytałem) Chore jadę na kuter 02.04.2016 250km. i to chyba będzie strata czasu i pieniędzy ale trudno zniszczyli dorsza!!!! zniszczą i śledzia Brawo za gospodarkę morską. ale co się dziwić jak tak wyglądają wszystkie zbiorniki w Polsce zero ryby dla wędkarza wszystko dla rybaków i kłusoli Brawo Link to comment Share on other sites More sharing options...
www.wiazarydachowe.pl Posted April 4, 2016 Author Report Share Posted April 4, 2016 Witam, Panowie wczoraj rejs " na śledzia" Jednostką IVAN. Uczestników nie liczyłem- był cały pokład- na oko ze 20 osób, za to śledzie można było policzyć. Rekord chyba 23szt, ale mieli też po 3-4szt. Pływania sporo a rezultatów zero. Pomijając fakt że stan jednostki ma wiele do życzenia- o mało co wogóle byśmy nie wypłynęli, a okazało się że drugą jednostkę tego armatora ( GRETA ciągnęliśmy do portu na holu. Odradzam rybołówstwo na zatoce bo od dłuższego czasu nie daje żadnych efektów... Przez telefon obiecuje się stado wielorybów a na miejscu okazuje się ze nie ma nawet paru śledzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apoloniusz Chojnacki Posted April 5, 2016 Report Share Posted April 5, 2016 Ja byłem w niedziele TRAFFEM ze Świbna, było nas 10 i każdy limit miał ale rybacy nawet nie wypływali mówili że na wędkę więcej można złowić niż w siatkę ale drobny śledź i pełno fok na wyspie Link to comment Share on other sites More sharing options...
kris1313 Posted April 5, 2016 Report Share Posted April 5, 2016 Dzięki Koledzy za szczere stawianie sprawy na forum - o to chodzi byśmy sobie pomagali!!! :) W tym roku śledzie przyszły do brzegu miesiąc wcześniej niż zwykle. Chyba zrobiły swoje i odpłynęły w zatokę, bo niemożliwe aby stado "gdańskie" zostało wyłapane przez wędkarzy. Z doniesień słychać, że stoją jeszcze kilka km w głąb od ujścia Wisły co potwierdza rejs Traffem. W obszarze od Górek do N.Portu trafiają się przelotne niewielkie stada, ale szkoda na nie czasu. Generalnie uważam, ze jest już po tegorocznych śledziach! Może i belona wcześniej przyjdzie niż w początku maja? Link to comment Share on other sites More sharing options...
okno Posted September 11, 2016 Report Share Posted September 11, 2016 Witam Dziś wypad na zatokę po ładne tłuściutkie śledziory. Nałowiłem się do bólu. Śledzia na zatoce w bród, siedzi na 35 metrach. Pozdrawiam Jan Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dorsz0 Posted October 8, 2016 Report Share Posted October 8, 2016 zniszczyli dorsza!!!! zniszczą i śledzia Brawo za gospodarkę morską. ale co się dziwić jak tak wyglądają wszystkie zbiorniki w Polsce zero ryby dla wędkarza wszystko dla rybaków i kłusoli Brawo Pretensje miej do Duńczyków, którzy wyłowili drobnicę na paszę dla drobiu. W efekcie Dorsz nie ma co jeść. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts