Jump to content

Śledzie 2016

Recommended Posts

• 2 weeks later...

Witam czy wiadomo jak tam ze śledziem w Gdańsku bo umówiony jestem na kuter 02.04.2016 w Górkach

I podobno już łowili tylko ze zimno wyskoczyło i przestały gryźć. może ktoś wie?

Raz są raz ich nie ma. Loteria

Ciepło się zrobi to może coś się ruszy, mam tylko nadzieje ze będzie lepiej jak w tamtym roku

bo do górek mam 300km. a w tamtym roku pojechaliśmy na Górki z falochronu i nic nawet bioru dobrze że rybacy mieli to się chociaż kupiło

dlatego w tym roku jedziemy łowić z kutra.

A w ogóle w tamtym roku to masa siatek przy falochronie w Górkach była, jedna na drugiej

W poprzednich latach jak jeździliśmy to śledzia i wędkarzy zatrzęsienie

Witam

Podnoszę temat, bo minął tydzień, dużo mogło się zmienić.

Czy śledzie w Gdańsku już były, czy ciągle jeszcze czekamy?

Wczoraj byłem na falochronie (Górki Zachodnie) - kilkunastu wędkarzy, zero śledzia... Ale nie wiem, czy jeszcze na coś czekać, czy już po wszystkim....

Też się tym interesuje i cisza nie wiadomo czy był już czy dopiero będzie. Jedno jest pewne że jakichkolwiek wyników większych wędkarze nie mieli  w tamtym roku też była lipa

mi to się wydaje że to zasługa  zbyt dużych limitów dla rybaków (34000 ton dla 80 jednostek jak się doczytałem) Chore

jadę na kuter  02.04.2016 250km. i to chyba będzie strata czasu i pieniędzy ale trudno

zniszczyli dorsza!!!! zniszczą i śledzia Brawo za gospodarkę morską. ale co się dziwić jak tak wyglądają wszystkie zbiorniki w Polsce zero ryby dla wędkarza wszystko dla rybaków i kłusoli  Brawo

Witam, Panowie wczoraj rejs " na śledzia" Jednostką IVAN. Uczestników nie liczyłem- był cały pokład- na oko ze 20 osób, za to śledzie można było policzyć. Rekord chyba 23szt, ale mieli też po 3-4szt. Pływania sporo a rezultatów zero. Pomijając fakt że stan jednostki ma wiele do życzenia- o mało co wogóle byśmy nie wypłynęli, a okazało się że drugą jednostkę tego armatora ( GRETA B) ciągnęliśmy do portu na holu. 

Odradzam rybołówstwo na zatoce bo od dłuższego czasu nie daje żadnych efektów... :(

Przez telefon obiecuje się stado wielorybów a na miejscu okazuje się ze nie ma nawet paru śledzi.

Dzięki Koledzy za szczere stawianie sprawy na forum - o to chodzi byśmy sobie pomagali!!! :) :) :)

W tym roku śledzie przyszły do brzegu miesiąc wcześniej niż zwykle. Chyba zrobiły swoje i odpłynęły w zatokę, bo niemożliwe aby stado "gdańskie" zostało wyłapane przez wędkarzy. Z doniesień słychać, że stoją jeszcze kilka km w głąb od ujścia Wisły co potwierdza rejs Traffem.

W obszarze od Górek do N.Portu trafiają się przelotne niewielkie stada, ale szkoda na nie czasu.

Generalnie uważam, ze jest już po tegorocznych śledziach! :( 

Może i belona wcześniej przyjdzie niż w początku maja?

• 5 months later...
  • 4 weeks later...

zniszczyli dorsza!!!! zniszczą i śledzia Brawo za gospodarkę morską. ale co się dziwić jak tak wyglądają wszystkie zbiorniki w Polsce zero ryby dla wędkarza wszystko dla rybaków i kłusoli  Brawo

Pretensje miej do Duńczyków, którzy wyłowili drobnicę na paszę dla drobiu. W efekcie Dorsz nie ma co jeść.