Artur Ek Posted March 7, 2016 Report Share Posted March 7, 2016 W następny weekend wybieram się nad rzekę Supraśl na rybki chce się przygotować na płoć. Coś o rzece? Wąska W niektórych miejscach sięga 2m. Srednioplynaca. powiecie mi na co najlepiej łowić i jaka zanete stosować? Będę łowił na bata 7m i o której godzinie się wybrać najlepiej? A góry dzięki Panowie i Panie ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted March 7, 2016 Report Share Posted March 7, 2016 Temat zdublowany więc jeden skasowałem. Co do łowienia płoci to zanęta czarna kierunkowa na ten gatunek, 1/2kg i dwie paczki gliny. Do zanęty możesz dodać nieco pinki, na haczyk pinka z ochotką, warto mieć ze sobą jakieś ziarno: konopie, pszenicę, pęczak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur Ek Posted March 7, 2016 Author Report Share Posted March 7, 2016 Wiem bo na początku w złym dziale dodałem :/ i rzucić jedna gruntowke czy tylko bat? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted March 7, 2016 Report Share Posted March 7, 2016 Skup się lepiej na Splawiku. Jak ryba będzie intensywnie brała to nie ogarniesz dwóch wędek. Łowienie batem przy uciągu wymaga skupienia i koncentracji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur Ek Posted March 8, 2016 Author Report Share Posted March 8, 2016 A w wędkarskim będzie teraz ochotka? Jaki haczyk założyć? I rano się wybrać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted March 8, 2016 Report Share Posted March 8, 2016 W wędkarskim będzie teraz ochotka, w porządnym wędkarskim, którego właścicielowi zależy na klientach. W "zimnych" porach roku to podstawowa przynęta. Haczyk dobiera się do przynęty, rozmiar i kolor. W tym wypadku powinien to być haczyk od 18 wzwyż i dobrze, jakby był czerwony. Musi być wykonany z cienkiego drutu bo larwa ochotki jest bardzo delikatna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur Ek Posted March 8, 2016 Author Report Share Posted March 8, 2016 Dzięki ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts