Artur Ek Napisano 7 Marca 2016 Zgłoszenie Napisano 7 Marca 2016 W następny weekend wybieram się nad rzekę Supraśl na rybki chce się przygotować na płoć. Coś o rzece? Wąska W niektórych miejscach sięga 2m. Srednioplynaca. powiecie mi na co najlepiej łowić i jaka zanete stosować? Będę łowił na bata 7m i o której godzinie się wybrać najlepiej? A góry dzięki Panowie i Panie !
wind Napisano 7 Marca 2016 Zgłoszenie Napisano 7 Marca 2016 Temat zdublowany więc jeden skasowałem. Co do łowienia płoci to zanęta czarna kierunkowa na ten gatunek, 1/2kg i dwie paczki gliny. Do zanęty możesz dodać nieco pinki, na haczyk pinka z ochotką, warto mieć ze sobą jakieś ziarno: konopie, pszenicę, pęczak.
Artur Ek Napisano 7 Marca 2016 Autor Zgłoszenie Napisano 7 Marca 2016 Wiem bo na początku w złym dziale dodałem :/ i rzucić jedna gruntowke czy tylko bat?
wind Napisano 7 Marca 2016 Zgłoszenie Napisano 7 Marca 2016 Skup się lepiej na Splawiku. Jak ryba będzie intensywnie brała to nie ogarniesz dwóch wędek. Łowienie batem przy uciągu wymaga skupienia i koncentracji.
Artur Ek Napisano 8 Marca 2016 Autor Zgłoszenie Napisano 8 Marca 2016 A w wędkarskim będzie teraz ochotka? Jaki haczyk założyć? I rano się wybrać?
wind Napisano 8 Marca 2016 Zgłoszenie Napisano 8 Marca 2016 W wędkarskim będzie teraz ochotka, w porządnym wędkarskim, którego właścicielowi zależy na klientach. W "zimnych" porach roku to podstawowa przynęta. Haczyk dobiera się do przynęty, rozmiar i kolor. W tym wypadku powinien to być haczyk od 18 wzwyż i dobrze, jakby był czerwony. Musi być wykonany z cienkiego drutu bo larwa ochotki jest bardzo delikatna.
Rekomendowane odpowiedzi