Jump to content

Kulki z zanęty halibut z dipem

Patryk9324
 Share

Recommended Posts

Witam, kupilem dziś zanętę traper mix karp halibut. Zrobiłem się w chu*a, ponieważ gość powiedział że to ciasto a dalem się nabrać bo z paczki było wyssane powietrze więc twardością przypominało ciasto. No więc zrobiłem z tego kulki. Ta zanęta + jajko i kulki gotowe. Mam zamiar je umoczyc jeszcze w dipie traper krab i na włos do wody. Czy na takie kulki idzie co złapać? Dodam że będę łowił na Zalewie o głębokości max 3.5/4M woda jest zimna. Próbowałem już na kuku, białe, dżdżownice, kuku pływające, kulki kartoflane i efektów całkowity brak!

Rozumiem, że kulki powstały poprzez dodanie do tego ciasta jajek, następnie z tej masy uformowałeś kulki, następnie je gotowałeś 3-4 minuty ?

Pytanie czy idzie coś złapać - idzie ale poczekaj aż będzie ciepło. Pewnie naczytałeś się i napatrzyłeś jak to karpiarze już łowią karpie. Zgadza się - łowią. Jednak nie są to działania przypadkowe. A dipowanie kulek wiosną jak woda jest zimna jest nie za dobrym pomysłem. Woda po zimie jest czysta, niec w niej nie gnije itd. Pojawienie się intensywnego zapachu ( obojętne czy to krab czy truskawka ) może spłoszyć ryby.

JK

Jeśli kupiłeś o zapachu/smaku halibuta, to po kiego licha jeszcze do tego dip śmierdzący krabem? Sorry, ale takie skrzyżowanie, to chyba nie będzie już pachniało, jak g... w lesie? :blink:

Jarek wszystkie chwyty dozwolone :) . Nie ma reguł w dobieraniu połączeń smakowych. Ja np bardzo lubię łowić na kulki Pikantna Mieszanka czyli Original Robin Red- Honey & pure Shrimps ( pikantna mieszanka-miód & krewetki). Jednak jak wspomniałem dipowanie jak woda jest zimna może przynieść skutek taki, że ryby odpłyną z tego miejsca.

JK

No tak, jajka dodałem i sparzylem, teraz je suszę przy piecu. Czyli nie dodawać już żadnych innych zapachów? Sam halibut wystarczy? I czy jak będę łapał na włos to wrzucić parę kulek do wody czy nie? A i czy dać normalnie oliwkę czy koszyk i coś w koszyku ?

Gotowałeś czy parzyłeś ? Jak nie ugotowałeś to mogą się zepsuć. I nie susz przy piecu. Połóż je gdzieś w po prostu ciepłym miejscu i najlepiej przewiewnym.

Oczywiście kilkanaście kulek przed łowieniem nie przeszkodzi. Możesz łowić z koszyczkiem a jeszcze lepiej ze sprężyną.

JK

• 7 months later...