Jump to content

Doradzicie??( sprzęt karpiowy)

ToMa
 Share

Recommended Posts

Witam!Chciał bym sie poradzić czy ten sprzęt jest w miare dobry i czy mi posłuży na kilka sezonów ?

WĘDKA KARPIOWA 3-SKŁADANIOWA Z WYSOKIEJ SERII "VEGA", DŁ 3,9m C. W. 3LBS, WYSOKOMODUŁOWE WŁóKNO WĘGLOWE DANE TECHNICZNE:

DŁUGOŚĆ: 3,90M

DŁUGOŚĆ TRANSPORTOWA: 139CM

ILOŚĆ SEKCJI: 3

WAGA: 353G

CIĘŻAR WYRZUTOWY: 3LB (OKOŁO 120

KOŁOWROTEK Z WOLNYM BIEGIEM NA 8 ŁOŻYSKACH Z ŁOŻYSKIEM OPOROWYM, I Z GŁóWNĄ SZPULA Z DURALUMINIUM!!

WYPRODUKOWANY PRZEZ FIRME JAXON

DANE TECHNICZNE:

* Łożyska: 7+1

* Przełożenie: 5,2 : 1

* Waga (g): 530

* Pojemność szpuli: 0,35MM / 290M

* 7 łożysk kulkowych i 1 oporowe

*zapasowa szpulka w komplecie

Przede wszystkim to witamy w naszym grajdołku. Temat pozwoliłem sobie :) przenieść do działu, gdzie omawiamy sprzęt.

I jeszcze jedna uwaga, zwróć uwagę na klawisz Caps Lock, wyłączaj go. :) A teraz poczekamy, bo i karpiarzy n nas nie brakuje.

Witam 3lbs to dosyć mocne wędzisko na pewno jego zapas mocy wystarczy do połowu średniej wielkości karpików a co do kołowrotka to po parametrach widać ,że jest dość dobry tylko ja osobiście nie jestem przekonany do tej firmy ,a powiedz czy jest to sprzęt nowy czy używany?

Moja uwaga do kołowrotka, zastanowiłbym się nad tą ilością łożysk .... Zależnie od materiału, z którego wykonany mogą to być najsłabsze punkty młynka.

Jaxon ma różne opinie, niektóre zasłużone inne nie, ale w większości niepochlebne, delikatnie mówiąc. Nie napisałeś jaki to model ....

Przejrzyj allegro, znajdziesz coś z Okumy: Tacic, Epix lub Power Liner. Tą markę mogę z czystym sumieniem polecić, sam mam dwa młynki od nich i jestem zadowolony. No i 5 lat gwarancji. Tyle, że nie wiem jak wygląda praca ich serwisu, nie miałem potrzeby korzystać ;) .

Ja mam 2-składowe ale czytałem ,że te 3 częściowe niczym, nie ustępują tym pierwszym a są praktyczniejsze w transporcie i dlatego mam zamiar wymienić na 3 częściowe.Jeszcze mógł byś podać firmę wybranego przez ciebie wędziska

ja się lubuję w parabolikach, bo w większości wywoże, a w czasie holu lepsze odczucia ;)

Ja mam Diaflexy Robinsona super mocne kije tyle ,że trochę kosztują

też je mam, ale kupowałem w promocji 2szt. w cenie jednej :) Edited by woldi