Jump to content

Teleskop na żywca i trupka z gruntu

obcy
 Share

Recommended Posts

Witam. Chciałbym kupić ciężką typową gruntówkę do połowu na żywca i trupka z gruntu. Czy mógłby mi ktoś coś konkretnego polecić. Tak jak w temacie interesują mnie teleskopowe - wiem, że słabsze, natomiast chodzi o transport. Dodatkowo jakby ktoś mógł polecić dobry kołowrotem z wolnym biegiem do tego zestawu.

Wędka +/- 150zł

Kołowrotek +/- 200zł

Czekam na jakieś podpowiedzi i z góry dziękuje

Nie musi, mam Dragona Maxime Baitfeedera, mogę sobie przerzucić z feedera.

Więc i tak z wolnym biegiem, ale nie dlatego zapytałem. Zapytałem, bo przypuszczam, że chcesz wykorzystywać ten wolny bieg do gruntówki z trupkiem, a jest to całkowicie zbędny "bajer". Nigdy łowiąc sandacze na trupka nie stosowałem, ani wolnego biegu, ani nawet nie otwierałem kabłąka, by dawać rybie luzu. Wystarczyło, że położyłem kije poziomo na dwóch podpórkach, podwieszałem dzwoneczek i opuszczałem go do samej ziemi. Jak już miałem branie, a sandacz podnosił dzwoneczek, to natychmiast dostawał "w nos". I zawsze cięty był już w przełyku! Nie brałem na serio bzdur wypisywanych w książkach, artykułach, itp. Mam własny, wypracowany przez wiele, wiele lat system, który nigdy mnie nie zawiódł, ani z brzegu, ani z łodzi.

Ale ok chcesz podpowiedzi, to może ten kołowrotek spełni Twoje oczekiwania? Tutaj w dziale "Gruntówka" znajdziesz wiele pochlebnych opinii o nim. ;)