Wedweroclaw Napisano 17 Maja 2016 Zgłoszenie Napisano 17 Maja 2016 (edytowane) Witam Mam takie pytanie jak łowic leszcze na koniec maja poniewaz zblizaja się zawody i nie wiem jak sie przygotować To moj pierwszy post na forum więc prosze być wyrozumiałym Dziękuję pozdrawiam Edytowane 17 Maja 2016 przez Wedweroclaw
michal2203 Napisano 30 Maja 2016 Zgłoszenie Napisano 30 Maja 2016 Nie wiem czy zdążyłem z odpowiedzią, ale teraz w maju ciężko o leszcza. Ryby przechodzą tarło i ciężko coś wyciągnąć. Ale na pewno warto mieć zanętę leszczową i kukurydzę
Michał Jz Napisano 30 Maja 2016 Zgłoszenie Napisano 30 Maja 2016 (edytowane) Nie wiem czy zdążyłem z odpowiedzią, ale teraz w maju ciężko o leszcza. Ryby przechodzą tarło i ciężko coś wyciągnąć. Ale na pewno warto mieć zanętę leszczową i kukurydzę ja bym próbował odchudzić zestaw i z robalem pinka dendrobena nr2 Edytowane 30 Maja 2016 przez Michał Jz
Ozet Napisano 30 Maja 2016 Zgłoszenie Napisano 30 Maja 2016 Michał Jz pisze: ja bym próbował odchudzić zestaw i z robalem pinka dendrobena nr2 Michał, na jakiej podstawie sądzisz że należy zestaw odchudzić? Autor tematu nie wspomniał ani słowem o budowie swojego zestawu. ;-) Zestaw przynęt (oprócz wymienionych przez Ciebie) rozszerzył bym o kukurydzę, pszenicę oraz grubego białego robaka. W trakcie łowienia różne wariacje tych przynęt na haku. Zanęta pod kątem dominującego gatunku, ale z szansami na wejście innych ryb. Zaryzykował bym leszczowo-płociową, którą nie pogardził by krąp, lin czy karaś. Ta porada jak i powyższe, jest już pewnie przysłowiową "musztardą po obiedzie", ale może przyda się autorowi na przyszłość. ;-) :-)
kajakowy Napisano 31 Lipca 2016 Zgłoszenie Napisano 31 Lipca 2016 u mnie najlepsze rezultaty przynosi kukurydza z bialym. Robie z tego przekladanke na haczyku. Głównie lowie na to na wisle. Poza leszczami sporo krompi i jazi na to jeszcze mam.
Rekomendowane odpowiedzi