Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam

Mam takie pytanie jak łowic leszcze na koniec maja poniewaz zblizaja się zawody i nie wiem jak sie przygotować

To moj pierwszy post na forum więc prosze być wyrozumiałym

Dziękuję pozdrawiam

Edytowane przez Wedweroclaw
  • 2 tygodnie później...
Napisano

Nie wiem czy zdążyłem z odpowiedzią, ale teraz w maju ciężko o leszcza. Ryby przechodzą tarło i ciężko coś wyciągnąć. Ale na pewno warto mieć zanętę leszczową i kukurydzę :D

Napisano (edytowane)

Nie wiem czy zdążyłem z odpowiedzią, ale teraz w maju ciężko o leszcza. Ryby przechodzą tarło i ciężko coś wyciągnąć. Ale na pewno warto mieć zanętę leszczową i kukurydzę :D

ja bym próbował odchudzić zestaw i z robalem pinka dendrobena nr2

Edytowane przez Michał Jz
Napisano

Michał Jz pisze:

ja bym próbował odchudzić zestaw i z robalem pinka dendrobena nr2

Michał, na jakiej podstawie sądzisz że należy zestaw odchudzić? Autor tematu nie wspomniał ani słowem o budowie swojego zestawu. ;-) Zestaw przynęt (oprócz wymienionych przez Ciebie) rozszerzył bym o kukurydzę, pszenicę oraz grubego białego robaka. W trakcie łowienia różne wariacje tych przynęt na haku. Zanęta pod kątem dominującego gatunku, ale z szansami na wejście innych ryb. Zaryzykował bym leszczowo-płociową, którą nie pogardził by krąp, lin czy karaś. Ta porada jak i powyższe, jest już pewnie przysłowiową "musztardą po obiedzie", ale może przyda się autorowi na przyszłość. ;-) :-)

• 2 miesiące temu...