Wedweroclaw Posted May 17, 2016 Report Share Posted May 17, 2016 (edited) Witam Mam takie pytanie jak łowic leszcze na koniec maja poniewaz zblizaja się zawody i nie wiem jak sie przygotować To moj pierwszy post na forum więc prosze być wyrozumiałym Dziękuję pozdrawiam Edited May 17, 2016 by Wedweroclaw Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal2203 Posted May 30, 2016 Report Share Posted May 30, 2016 Nie wiem czy zdążyłem z odpowiedzią, ale teraz w maju ciężko o leszcza. Ryby przechodzą tarło i ciężko coś wyciągnąć. Ale na pewno warto mieć zanętę leszczową i kukurydzę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał Jz Posted May 30, 2016 Report Share Posted May 30, 2016 (edited) Nie wiem czy zdążyłem z odpowiedzią, ale teraz w maju ciężko o leszcza. Ryby przechodzą tarło i ciężko coś wyciągnąć. Ale na pewno warto mieć zanętę leszczową i kukurydzę ja bym próbował odchudzić zestaw i z robalem pinka dendrobena nr2 Edited May 30, 2016 by Michał Jz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ozet Posted May 30, 2016 Report Share Posted May 30, 2016 Michał Jz pisze: ja bym próbował odchudzić zestaw i z robalem pinka dendrobena nr2 Michał, na jakiej podstawie sądzisz że należy zestaw odchudzić? Autor tematu nie wspomniał ani słowem o budowie swojego zestawu. ;-) Zestaw przynęt (oprócz wymienionych przez Ciebie) rozszerzył bym o kukurydzę, pszenicę oraz grubego białego robaka. W trakcie łowienia różne wariacje tych przynęt na haku. Zanęta pod kątem dominującego gatunku, ale z szansami na wejście innych ryb. Zaryzykował bym leszczowo-płociową, którą nie pogardził by krąp, lin czy karaś. Ta porada jak i powyższe, jest już pewnie przysłowiową "musztardą po obiedzie", ale może przyda się autorowi na przyszłość. ;-) :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kajakowy Posted July 31, 2016 Report Share Posted July 31, 2016 u mnie najlepsze rezultaty przynosi kukurydza z bialym. Robie z tego przekladanke na haczyku. Głównie lowie na to na wisle. Poza leszczami sporo krompi i jazi na to jeszcze mam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts