markus383 Posted May 29, 2016 Report Share Posted May 29, 2016 Witajcie Pierwszy post na forum, więc: siemka wszystkim Mam pytanie odnośnie karty wędkarskiej. Kilka lat temu(10-13 lat temu) miałem kartę przez dwa sezony i później zaprzestałem łowienia. Teraz myślę o ponownym łowieniu, tylko pytanie jest takie: czy ta moja karta jest jeszcze ważna? Widziałem, że w tym roku składka kosztuje 75 zł i czy to jest jedyna opłata, którą muszę ponieść, czy będę musiał zadawać egzamin ponownie? Chciałbym łowić na terenie woj. mazowieckiego po południowej stronie Warszawy(Wisła, jeziora w okolicach Otwocka). Pozdrawiam, Mateusz Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted May 29, 2016 Report Share Posted May 29, 2016 Nie rozróżniasz karty wędkarskiej od zezwolenia. Karta wędkarska wydawana jest raz, dożywotnio, chyba, że ją utracisz. Domyślam, się, że masz na myśli składki PZW. Po takiej przerwie zapewne będziesz musiał jeszcze raz zapłacić wpisowe, składkę członkowską, czyli wspomniane 75zł takie same w całe Polsce oraz składkę na ochronę i zagospodarowanie, która jest w każdym okręgu inna. Jaka jest w mazowieckim, nie wiem, ale łatwo to znaleźć na stronie ZO. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts