Kristian Posted June 3, 2016 Report Share Posted June 3, 2016 witam po ostatnim przykrym wyjeździe niestety moj feeder poległ (nie pytajcie jak i dlaczego) przymierzam się do kupienia jego następcy i teraz mam dylemat ponieważ chcę osiągać dalsze rzuty i nie wiem jaką wedke wybrać mam 2 na oku WĘDKA Daiwa BLACK WIDOW FEEDER 360 150g WĘDKA Daiwa AQUALITE Light Feeder 360 120g co sądzicie na temat tych dwóch wędek ? którą wybrać ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ozet Posted June 4, 2016 Report Share Posted June 4, 2016 Kristian pisze: po ostatnim przykrym wyjeździe niestety moj feeder poległ (nie pytajcie jak i dlaczego) A właśnie to jest istotne, żeby doradzić sensowny wybór, oraz wyeliminować ewentualne błędy. Po pierwsze z jakim cw. był ten feeder. Po drugie jakie zastosowałeś wówczas obciążenie zestawu, czyli masa koszyczka+zanęty (+-). Po trzecie, jak daleko próbowałeś zarzucać zestaw (np. ile się da, czyli na maxa). Mógłbyś też mimochodem wtrącić coś na temat łowiska (jezioro, kanał, rzeka?) Zakładam że ów feeder "poległ" właśnie podczas zarzucania zestawu w łowisko, bo jeżeli został najechany kołem auta, albo przytrzaśnięty klapą bagażnika, to mało mnie to obchodzi. co sądzicie na temat tych dwóch wędek ? którą wybrać ? Na tą chwilę, po przeczytaniu Twojego posta, mogę jedynie powiedzieć że... obie fajne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kristian Posted June 4, 2016 Author Report Share Posted June 4, 2016 no feeder poległ niestety przy zamykaniu bramy od garażu bo w jakiś sposób spadł i tyle nieszczęścia narobiło i nie zdążyłem go uratować ... no moj feeder miał 80 gr wyrzutu i łowie tylko na metode koszyk 40 gr więc nie miałem żadnych problemów , łowie na zalewie 280 ha ... chciałbym kupić teraz coś mocniejszego żeby równierz móc dalej rzucić większym zestawem ( kołowrotki są 5500 niedawno kupione dwa z WB i naiwnięta żyłka 0.35 ponad 250 m ) zawsze bałem się z całej siły nim rzucać a pomyślałem że cięższy zestaw doda mi pewności i dlatego mam dylemat którą wziąść bo bardziej mi się podoba aqualite ale nie wiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ozet Posted June 4, 2016 Report Share Posted June 4, 2016 Jeżeli masz już kołowrotki wielkości 5500 z wolnym biegiem szpuli, będziesz stosował żyłkę 0,35mm, to chyba nie po to żeby łowić płotki i karaski? Jeżeli przy tym zależy Ci na dalekich rzutach, to moim zdaniem lepszym wyborem będzie wędzisko z cw. 150g. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts