Piotr01 Posted June 28, 2016 Report Share Posted June 28, 2016 Witam Jak wiązać przypon z żyłką główną. Mam zamiar kupić pudelko na przypony drewniane i jak jest na początku haczyk na końcu pętelka przyponu to jak połączyć to z żyłką główną??? Prosiłbym filmik przedstawiający to gdyż dużo filmików obejrzałem i nic ciekawego nie znalazłem. A kretlikiem nie da się wiązać bo jest na końcu przyponu pętelka :/ żeby potem odłożyć przypon spowrotem do pudełka na przypony. Z góry dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted June 28, 2016 Report Share Posted June 28, 2016 To proste. Do żyłki głównej wiążesz krętlik, z drugiej strony przekładasz uszko przyponu ( pętelka ) do połowy, i przez pętlę przekładasz haczyk z resztą przyponu. Przeciągasz, zaciągasz i po robocie .Podobnie możesz zrobić nie używając krętlika, na obu końcach wiążesz pętelki i przekładasz jedną przez drugą j./w. ale jeśli używasz pinki lub białych robaków krętlik jest nieodzowny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eryk Borkowski Posted October 2, 2016 Report Share Posted October 2, 2016 Tu są dwa dobre sposoby na przywiązanie polecam ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts