lukasz05710 Posted July 19, 2016 Report Share Posted July 19, 2016 Na początku chciałbym się przywitam ponieważ jestem tu nowy.Wędkuje od około dwóch lat feederami 3.9m 100-120g wyrzutu 4-częściowa, czas na zmiany.Interesuje mnie karpióweczka w rozsądnych pieniądzach czyli do 150zl szt.To tak na początek, myślę że z czasem sprzęt będę zmieniał na lepszy tzn droższy.Proszę o pomoc w wyborze, liczę też ze pochwalicie się też swoimi wędziskami karpiowymi.Kryteria które mnie interesują to na pewno wędka teleskopowa minimum 3.60m i 3lbs, minimum 100gr wyrzutu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JKarp Posted July 20, 2016 Report Share Posted July 20, 2016 Jeśli nie masz napinki na szybką wymianę wędek lepiej zaczekaj, dozbieraj i kup coś w granicach 250 zł. Absolutnie odradzam teleskopy. Polecam za 250 zł Anaconda Base 12"/3,00-3,25 lbs w wersji dwu skład. A moje kije to angielskie Chub Outcast 12"/3,00 lbs po liftingu w pracowni redbuilderskiej. JK Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz05710 Posted July 20, 2016 Author Report Share Posted July 20, 2016 Jeśli nie masz napinki na szybką wymianę wędek lepiej zaczekaj, dozbieraj i kup coś w granicach 250 zł. Absolutnie odradzam teleskopy. Polecam za 250 zł Anaconda Base 12"/3,00-3,25 lbs w wersji dwu skład. A moje kije to angielskie Chub Outcast 12"/3,00 lbs po liftingu w pracowni redbuilderskiej. JK teleskopy mają gorsze właściwości? brałem pod uwagę transport ponieważ 2-częściowa wędka długość transportowa będzie miała około 1.80m minimum Link to comment Share on other sites More sharing options...
JKarp Posted July 21, 2016 Report Share Posted July 21, 2016 teleskopy mają gorsze właściwości? brałem pod uwagę transport ponieważ 2-częściowa wędka długość transportowa będzie miała około 1.80m minimum Dokładnie - teleskopy mają gorsze właściwości ponieważ każde łączenie składu powoduje przesztywnienie wędki w tym miejscu. Zgadza się - dwu skład ma nawet 190 ;-) Jednak zapewniam Cię, że nawet w Matizie bez problemu przewoziłem swoje wędki :-) JK Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz05710 Posted July 27, 2016 Author Report Share Posted July 27, 2016 Tandem Baits - Executor T3 section 12 ft 3,5 lb Ktoś wypowie się na temat wędki tej klasy w nisko budżetowym przedziale cenowym?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts