Jump to content

Wędka karpiowa. Jaka??

lukasz05710
 Share

Recommended Posts

Na początku chciałbym się przywitam ponieważ jestem tu nowy.
Wędkuje od około dwóch lat feederami 3.9m 100-120g wyrzutu 4-częściowa, czas na zmiany.
Interesuje mnie karpióweczka w rozsądnych pieniądzach czyli do 150zl szt.
To tak na początek, myślę że z czasem sprzęt będę zmieniał na lepszy tzn droższy.
Proszę o pomoc w wyborze, liczę też ze pochwalicie się też swoimi wędziskami karpiowymi.

Kryteria które mnie interesują to na pewno wędka teleskopowa minimum 3.60m i 3lbs, minimum 100gr wyrzutu.

Jeśli nie masz napinki na szybką wymianę wędek lepiej zaczekaj, dozbieraj i kup coś w granicach 250 zł.

Absolutnie odradzam teleskopy. 

Polecam za 250 zł Anaconda Base 12"/3,00-3,25 lbs w wersji dwu skład. 

A moje kije to angielskie Chub Outcast 12"/3,00 lbs po liftingu w pracowni redbuilderskiej.

JK

post-220-0-17379800-1469006630.jpg

post-220-0-48386600-1469006641.jpg

Jeśli nie masz napinki na szybką wymianę wędek lepiej zaczekaj, dozbieraj i kup coś w granicach 250 zł.

Absolutnie odradzam teleskopy. 

Polecam za 250 zł Anaconda Base 12"/3,00-3,25 lbs w wersji dwu skład. 

A moje kije to angielskie Chub Outcast 12"/3,00 lbs po liftingu w pracowni redbuilderskiej.

JK

teleskopy mają gorsze właściwości?

brałem pod uwagę transport ponieważ 2-częściowa wędka długość transportowa będzie miała około 1.80m minimum

teleskopy mają gorsze właściwości?

brałem pod uwagę transport ponieważ 2-częściowa wędka długość transportowa będzie miała około 1.80m minimum

Dokładnie - teleskopy mają gorsze właściwości ponieważ każde łączenie składu powoduje przesztywnienie wędki w tym miejscu.

Zgadza się - dwu skład ma nawet 190 ;-) Jednak zapewniam Cię, że nawet w Matizie bez problemu przewoziłem swoje wędki :-)

JK