Daiwa Napisano 1 Lutego 2017 Zgłoszenie Napisano 1 Lutego 2017 (edytowane) Witam chce zakupić jakieś porządne kołowrotki karpiowe z wolnym biegiem do 400zl szt które nie rozpadną się po 2-3 sezonach. Myślałem o DAM sls 570fs lub DAM sls dlx 970 fs ,ale dużo jest negatywnych opinii tzn.że się psują ,korbki maja luzy itp.Może się ktoś wypowiedzieć na ten temat kto je ma? Co proponujecie z wolnym biegiem do 400zl? I jaki kij karpiowy 3,60m,bo proponują mi DAIWA black widow 3,60 3lbs. Z góry dzięki za pomoc. Ps:myślałem też o Penn Afiinity 7000 . Edytowane 1 Lutego 2017 przez Daiwa
JKarp Napisano 1 Lutego 2017 Zgłoszenie Napisano 1 Lutego 2017 Moim zdaniem PEEN jest lepszym wyborem. Sam posiadam Affinity 8000 QD jeszcze z tych pierwszych dostępnych na naszym rynku. Bez żadnych uwag jeśli chodzi o pracę kołowrotków. Też słyszałem jakoby te DAM były awaryjne ale nie stwierdziłem tego naocznie u nikogo. JK
Daiwa Napisano 1 Lutego 2017 Autor Zgłoszenie Napisano 1 Lutego 2017 1 godzinę temu, JKarp napisał: Moim zdaniem PEEN jest lepszym wyborem. Sam posiadam Affinity 8000 QD jeszcze z tych pierwszych dostępnych na naszym rynku. Bez żadnych uwag jeśli chodzi o pracę kołowrotków. Też słyszałem jakoby te DAM były awaryjne ale nie stwierdziłem tego naocznie u nikogo. JK Ok bardzo dziękuję za odpowiedz która coraz bardziej odpycha mnie od powyższych DAM-ów, chociaż niektórzy twierdzą że to legendarne kołowrotki. Może się ktoś jeszcze wypowiedzieć? Może jakieś inne sprawdzone propozycje do 400zl z wolnym biegiem?
Rekomendowane odpowiedzi