dzesiu2002 Napisano 11 Sierpnia 2017 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2017 Witam. Potrzebuję mocnego i czułego wędziska 2,75m do główek z opadu na średnie szczupaki i sandacze. Będę łowił głównie z brzegu w rzece Odra więc jak to na rzece z uciągami to różnie bywa jest raz słabszy raz mocniejszy a od was drodzy forumowicze jak i wędkarze potrzebuję pomocy w odnalezieniu odpowiedniego sprzętu na rzekę. Mój budżet to 300 zł na kijka i 200 zł na kołowrotek. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
13vito37 Napisano 11 Sierpnia 2017 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2017 (edytowane) Moim zdaniem lepiej byloby 300zl przeznaczyc na kolowrotek bo tutaj on bedzie gral glowna role, za dobry kolowrotek trzeba zaplacic wiecej niz za dobre wedzisko Ryobi zauber/ spro red arc wielkosc dobierzesz se wg uznania, zawsze lepiej wziac wiekszy i dac podklad, wiekszy kolowrotek - wytrzyma wiekszy nacisk. Wedzisko dragon viper hd pike 10-35g/shimano catana cx 10-30g/14-40g. Z kijem jest o tyle gorzej ze najlepiej jakbys podszedl do okolicznego sklepu i zobaczyl co ci lezy w dloni, cw do 30-35g mysle ze bedzie optymalne, mam catane 20-50 i jak dla mnie jest za sztywna, ale sa rozne gusta Edytowane 11 Sierpnia 2017 przez 13vito37 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzesiu2002 Napisano 12 Sierpnia 2017 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2017 Dzięki za odpowiedź, a gdybym wziął kijka Robinson Diplomat Pike Spin 10-30g to jaki kołowrotek do niego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
13vito37 Napisano 12 Sierpnia 2017 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2017 Tak jak wyzej ryobi zauber, spro red arc, ew jakbys chcial zaoszczedzic to spro passion jest najbardziej polecanym w cenie ~150, sam jestem posiadaczem od paru dni w wielkosci 740 i jak dla mnie jest swietny, co do tego kija to sie nie wypowiem bo mam mieszane zdanie o tej firmie, mialem pare kolowrotkow z nizszej polki i lipa, zobacz najlepiej co ci lezy w sklepie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzesiu2002 Napisano 13 Sierpnia 2017 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2017 (edytowane) Ok, a możesz powiedzieć mi coś o tym dragonie viperze ? Jaka praca, jak wygląda hol itp. Nada się na rzeke ze średnim uciągiem (mowa tu o odrze) ? Edytowane 13 Sierpnia 2017 przez dzesiu2002 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
13vito37 Napisano 13 Sierpnia 2017 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2017 Fajny kijek, akcja szybka, ladnie sie ugina, do tego jest lekki i dobrze sie go trzyma, nada sie bierz 2.60/2.75 ew przyjrzyj sie dragonowi millenium hd pike, duzo osob ma i sobie go chwali, jednak nadal najlepszym wyborem bedzie udac sie do wedkarskiego i zobaczyc co ci lezy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Napisano 17 Sierpnia 2017 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2017 Dzesiu, tutaj masz całą litanię odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi