okubica260497 Posted April 24, 2012 Report Share Posted April 24, 2012 Jestem poczatkującym wedkarzem. Mam pytanie czy cobrą moge celnie i daleko wyrzucić gotowaną kukurydze? A jeśli nie , to prosze mi podac jakis dobry sposób na celne i DALEKIE wyrzucenie gotowanej kukurydzy. Prosze o wyrozumialosc , ponieważ jeset nowym forumowiczem. DZIEKUJE. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pat8 Posted April 24, 2012 Report Share Posted April 24, 2012 Kobra nadaje się raczej tylko do kulek, dobrym sposobem na wyrzucanie kukurydzy jest proca lub łyżka zanętowa wkręcana na sztycę od podbieraka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest woldi Posted April 24, 2012 Report Share Posted April 24, 2012 Tak jak Pat8 napisał, a dodatkowo jeśli proca nie sięga to chyba tylko sklejenie np. kaszą manną zostaje co też często robiłem. Do wiadra z kukurydzą wsypujesz trochę kaszy mannej, skrapiasz wodą, formujesz kule i dajesz czadu Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted April 24, 2012 Report Share Posted April 24, 2012 Na dobry początek witamy na forum . Temat pozwoliłem sobie przenieść do odpowiedniego działu. Proszę pamiętać o podziale forum na odpowiednie strefy, np. sprzętowa, i w odpowiednich umieszczać swoje pytania i prośby o porady. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MICHNIK Posted April 24, 2012 Report Share Posted April 24, 2012 do kukurydzy chyba najlepsza będzie łycha Link to comment Share on other sites More sharing options...
okubica260497 Posted April 25, 2012 Author Report Share Posted April 25, 2012 dzieki .sory za dzial ale nie wiedzialem .a czy klej do zanet bedzie tez dobry jak ta kasza manna,?????????????????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
okubica260497 Posted April 25, 2012 Author Report Share Posted April 25, 2012 A podacie dobre rozmiary gum do procy bo mialem kilka ale to była lipa.??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest woldi Posted April 25, 2012 Report Share Posted April 25, 2012 a czy klej do zanet bedzie tez dobry jak ta kasza manna,??????????????????kleju nie używałem, ale po co kombinować i wywalać kasę skoro tania kasza manna świetnie sobie poradzi, a do tego szybko zostanie wyjedzona przez drobnicę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
okubica260497 Posted April 26, 2012 Author Report Share Posted April 26, 2012 A jak dokładnie zrobic tą kasze manna(grysik)?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest woldi Posted April 26, 2012 Report Share Posted April 26, 2012 Do wiadra z kukurydzą wsypujesz trochę kaszy mannej, skrapiasz wodą, formujesz kule i dajesz czadu kasza prosto z torebki, a ile będziesz musiał jej wsypać zależy od ilości ziarna. Raz spróbujesz i zaraz wykapujesz Link to comment Share on other sites More sharing options...
okubica260497 Posted April 26, 2012 Author Report Share Posted April 26, 2012 a to moze byc jak kukurydza bedzie zimna , czy to nie ma znaczenia???? A prosze mi jeszcze powiedziec jakie rozmiary gum pustych w srodku sa odpowiednie do procy. Proszę korzystać z możliwości edycji postu w ciągu 30 minut od napisania. wind Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest woldi Posted April 26, 2012 Report Share Posted April 26, 2012 a to moze byc jak kukurydza bedzie zimna , czy to nie ma znaczenia????nie ma znaczenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
okubica260497 Posted April 27, 2012 Author Report Share Posted April 27, 2012 a ta wodz do kaszy to ma byc goraca????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest woldi Posted April 27, 2012 Report Share Posted April 27, 2012 kule najlepiej rób przed samym nęceniem, a wodę weź z jeziora Link to comment Share on other sites More sharing options...
okubica260497 Posted April 27, 2012 Author Report Share Posted April 27, 2012 aha a to ta kasza manna zlepi sie na zimnej wodzie>? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest woldi Posted April 28, 2012 Report Share Posted April 28, 2012 bez problemu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts