Konrad2601 Posted April 26, 2012 Report Share Posted April 26, 2012 Witam.Kupiłem kulki proteinowe ''Traper''o zapachu wanilii a tak właściwie to nie są kulki mają podłużny kształt i mam pytanie.Czy takie podłużne kulki 16mm są dobre czy lepsze są zwyczajne okrągłe? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest woldi Posted April 26, 2012 Report Share Posted April 26, 2012 nie ma znaczenia, a czasami nawet lepiej zmienić kształt proteiny z kulki na np.walec czy stożek Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted April 26, 2012 Report Share Posted April 26, 2012 Witaj Konrad. Temat przeniosłem w odpowiednie miejsce, proszę, miej na uwadze podział forum na konkretne działy, po to są one stworzone. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MICHNIK Posted April 27, 2012 Report Share Posted April 27, 2012 Cześć! czasami lepiej użyć kulek o odmiennym kształcie ponieważ na łowiskach o dużej presji wędkarskiej ryby mogą podchodzić nie ufnie do okrągłych kulek którymi bombardowana jest woda i ryby znają już ten kształt, poza tym kulki o odmiennym kształcie np: Tandem Baits Dumbell hook Baits dzięki swojemu unikalnemu kształtowi są trudniejsze do wyplucia przez rybę od tradycyjnych okrągłych kulek. Jeszcze mam do ciebie pytanie czy aby na pewno kupiłeś kulki? a nie pellet do nęcenia??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konrad2601 Posted April 28, 2012 Author Report Share Posted April 28, 2012 Rzeczywiście kupiłem pellet a co to za różnica? Myślałem że to bez różnicy i ma takie samo działanie jak kulka tylko inny wygląd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest woldi Posted April 28, 2012 Report Share Posted April 28, 2012 Pellet, w zależnosci jaki jest, rozpada się szybciej lub wolniej, a ,,seryjna,, kulka nie. Piszę ,,seryjna,, bo robiłem już takie, które rospadały się po kilku godzinach. Pellet powstaje z takiego samego mixu jak kulka z tym, że jego nie gotujesz czy parujesz, a zasuszasz na kamień Link to comment Share on other sites More sharing options...
MICHNIK Posted April 29, 2012 Report Share Posted April 29, 2012 Pellet głównie do nęcenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts