Rosjin Posted May 31, 2018 Report Share Posted May 31, 2018 (edited) Witam. Mam zamiar zakupić sprzęt spiningowy specjalnie pod sandacza i z prośbą o pomoc zwracam się do was. Jeśli chodzi o wędkę, to jaki wyrzut i jaka długość. Kołowrotek to poproszę jakieś dokładne propozycje i linki do młynkòw. Żyłka/plecionka to jaka grubość była by najlepsza i jak dużo nawijac. Przynęty w jakiej długości, o jakiej masie, jaki kolor, no i jakie, czy wobler czy. Guma? I pytanie jakie mnie najbardziej interesuje, jak to jest z przyponami? Używać czy nie używać ? Edited May 31, 2018 by Rosjin 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted June 4, 2018 Report Share Posted June 4, 2018 (edited) Wędzisko Konger Ultris Jig Zander Pro 250-270cm. Kołowrotek Konger Ultris FD 1130. Plecionka Dragon Fishmaker Braid Orange Fluo (Toray) 0,12mm, nawiń pozostawiając 1-2mm wolne do rantu. Gumy Twistery, rippery 3-5" kolorów nikt Ci nie określi, jednego dnia będą brały na przykład na zielone, innego bicolor, a jeszcze innego na żarówiaste itd. itp., podobnie zależnie od łowiska. Przypony Dragon Surflon 7x7 9kg minimum 30cm. Linki wyłącznie poglądowe, sklepu nie polecam. Edited June 4, 2018 by hege edycja linków 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mormycha Posted June 6, 2018 Report Share Posted June 6, 2018 Witaj A ja proponuję taki zestawik : Kijek Lureleader Horizon 5-20g Kołowrotek Ryobi Zauber lub Krieger 3000 Plecionka Sufix Advanced Superline 0,13mm 8,2kg Przypony z Regeneratora na dobrej agrafce - całkowicie nie widoczne a NIEprzegryzalne jak w przypadku fluorocarbonu. Przynęty: gumy Savage Gear, Mans i inne, błystki, koguty. Linków nie dam bo nie chcę być posądzony o reklamę ;))))) Pozdrawiamy! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rosjin Posted July 3, 2018 Author Report Share Posted July 3, 2018 Dzięki wielkie 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts