Jump to content

Zanęta "Karpfen"(wanilia) co o niej myślicie?

Konrad2601
 Share

Recommended Posts

Ostatnio kupiłem tą zanęte i w ciągu 20 min złapałem karpia w swoim stawie.Poprzedniego dnia nęciłem tą zanętą w moim stawie i to ma raczej dużo wspólnego z moim udanym połowem.I chcę się dowiedzieć co myślicie o tej zanęcie.

Edited by Konrad2601

Witam, wrzuć jakieś foto opakowania bo tak to nic mi to nie mówi ;) .

Aha, zwróć uwagę, że na temat zanęt jest odpowiedni dział na forum.

Cóż, nie wiele mi to mówi, nie widziałem i nie próbowałem takiej zanęty. Zanęcenie dzień wcześniej na pewno zwiększy szanse powodzenia i być może dzięki temu tak szybko miałeś branie. A może ów karpik właśnie żerował w pobliżu i zaciekawił do plusk i nowy zapach. Poświęć 5-10 wypadów na testowanie tej zanęty, spróbuj się dowiedzieć czym nęcą inni wędkarze. Możesz określić grubość i zapach tej zanęty? Intensywność zapachu?

Cóż, nie wiele mi to mówi, nie widziałem i nie próbowałem takiej zanęty. Zanęcenie dzień wcześniej na pewno zwiększy szanse powodzenia i być może dzięki temu tak szybko miałeś branie. A może ów karpik właśnie żerował w pobliżu i zaciekawił do plusk i nowy zapach. Poświęć 5-10 wypadów na testowanie tej zanęty, spróbuj się dowiedzieć czym nęcą inni wędkarze. Możesz określić grubość i zapach tej zanęty? Intensywność zapachu?

Zapach jest waniliowy i nawet bardzo intenstwny a co do grubości to zdażają się np ziarna kukurydzy itp.ale wydaje mi się że nie jest gruba a raczej bardziej zmielona :)