Atom Posted August 19, 2018 Report Share Posted August 19, 2018 Cześć, ostatnio w trakcie wyprawy rowerowej zauważyłem małe jeziorko i kilka stawów mieszczących się przy Dolince Służewieckiej w Warszawie. Ma ktoś może aktualne informacje na temat ryb znajdujących się tam? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atom Posted August 23, 2018 Author Report Share Posted August 23, 2018 Odpowiedzi nikt nie udzielił, a więc sam wybrałem się na stawy przy dolinie służewieckiej oraz jeziorko do którego wpada potok służewiecki. Na jeziorku rewelacji nie ma, woda zarośnięta ale w kilku miejscach dało się łowić na spinning. W ciągu 20 minut na boczny trok skusiły się 3 okonie 20-25cm. Na spławik nic nie brało, a więc zrobiłem rozeznanie na pozostałych stawach. W większości zarośnięte z bardzo słabym dostępem do wody. Dopiero po przejściu około 500-700 metrów jest w miarę spory staw z dobrym dojściem. Na spinning nie udało się nic złowić ale ku mojemu zaskoczeniu na 2 ziarna kukurydzy wziął amur 45cm. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Witold Zołoteńki Posted March 27, 2019 Report Share Posted March 27, 2019 Witam, wiem że temat trochę stary, ale czy mógłbym prosić o dokładne współrzędne stawu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts