stawny Posted May 23, 2012 Report Share Posted May 23, 2012 Jeśli mowa o przynętach naturalnych, to jak można to podczepić do przynęty mięsnych, to ja używam od paru lat, mielonkę turystyczną z puszki na okonia, karpia! Kiedyś za komuny była używana, a mi dziadek ją polecił jeden kiedyś, i faktycznie skutkuje do tej pory! Ktoś w tych czasach jeszcze sięga oprócz Mnie do mielonki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paszczak Posted May 23, 2012 Report Share Posted May 23, 2012 Pierwszy raz dowiedziałem się o mielonce jako przynęcie na karpie, wiele lat temu z filmu z Johnem Wilsonem (hihihi, nice fish). Do dziś się nie mogę nadziwić, jak to się trzyma na haku... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicco Puccini Posted May 23, 2012 Report Share Posted May 23, 2012 Ja w UK stosowałem...Ważne, żeby wybrać mielonkę twardą, nie taką rozpadającą się przy rzucie...Ja tam używałem mielonej szynki w puszkach- twarda i dobrze się trzymała..Często też obtaczałem mielonę w jakimś aromacie w proszku- czy to chilli czy vanilla lub jakiś śmierdziuch... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stawny Posted May 23, 2012 Author Report Share Posted May 23, 2012 (edited) John Wilson dobry wędkarz, mam parę filmów jego pobranych z internetu. Najbardziej lubię odcinek "karp w liliach", jak zanęca mieszanką z miękiszu chleba z dodatkiem łososiowego narybku! Jeszcze dobiegając od tematu, Wilson, we wszystkich odcinkach używa wagglera z pawia, jak na łapania karasia, na małą odległość, to ja sam wiem, że waggler, na mała odległość jest mało skuteczny, jednak mu te rybki tam wchodzą na kijaszka Wilson to odległości owa stara wyga, ja jednak i tak z batem wolę. Jeśli mowa o mielonce, to polecam na stronie (płastugi) w Bałtyku! Sprawdza się! Edited May 23, 2012 by stawny Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest woldi Posted May 23, 2012 Report Share Posted May 23, 2012 Wilson to stara wygaJego filmy są śmieszne, ale książka jak ta lala Dzięki jego radom zacząłem regularnie i bez większego problemu łowić liny i wielkie łopaty Link to comment Share on other sites More sharing options...
stawny Posted May 23, 2012 Author Report Share Posted May 23, 2012 Masz książkę Wilsona, ona kosztuję, teraz Mnie na nią nie stać! Może administracja zrobi dział, gdzie będzie możliwość pobierania materiałów? Ja bym nawet zrobił skany książki S. Stupkiewicza, bo mam dwie na stanie, pierwsze wydanie, i to nowe, komu odsprzedać jedno za 30 zł? Mówię o tym nowym, bo stare nie odsprzedam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest woldi Posted May 23, 2012 Report Share Posted May 23, 2012 z książek Wilsona mam lina, leszcza karpia i powiem, że lepszych nie czytałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
stawny Posted May 23, 2012 Author Report Share Posted May 23, 2012 Ale ty masz te małe publikacje, a jest podobno ta większa! Całościowa za 80 zł chyba na allegro! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest woldi Posted May 23, 2012 Report Share Posted May 23, 2012 Te moje to bardzo stare publikacje, a ta całościowa jest nowo napisana czy tylko stara edycja do ,,kupy,, zebrana ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stawny Posted May 23, 2012 Author Report Share Posted May 23, 2012 Chyba wszystko po trochu tam jest z nowych i starych dziejów Wilsona! Nie wiem, nie miałem okazji jej mieć na minute nawet! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts