Jump to content

Książka "Wędkarstwo gruntowe"

Bryan
 Share

Recommended Posts

Witam, czytaliście może tą książkę? Autorstwa Tadeusza Zalewskiego i Jacka Kolendowicza chyba. Według mnie jest naprawdę dobra. Opisane wszystko dokładnie, dużo ciekawych zdjęć i cała masa informacji- od danych na temat sprzętu po opisy zestawów... Może i nie ma w niej wszystkiego, ale i tak jest bardzo ciekawa...Jak ktoś jeszcze jej nie czytał to gorąco polecam bo naprawdę warto.

Witam. Autorów nie pomyliłeś. Mam tą książkę i zgadzam się z tobą, jest świetna. Wiele się z niej nauczyłem. Panowie, którzy ją napisali, odwalili kawał dobrej roboty dla wędkarzy. Mi bardzo podobały się opisane sposoby łowienia oraz montowanie zestawów. Wszystko ładnie pokazane i wytłumaczone, że nie sposób tego nie zrozumieć. Fajne są te dodatki/tipsy:P Takie teksty na szarych polach, ciekawe akcje tam są opowiadane, które sporo mówią o nie codziennych sytuacjach i sposobach łowienia. Ogólnie jak dla mnie książka naprawdę świetna i ciesze się, że ją kupiłem. A czytaliście drugą część? Tam to się dopiero dzieje;) Miodzio opisane są sposoby nęcenia, dużo ciekawych porad dotyczących zarówno zanęt jak i przynęt... Warto mieć obie części:)