Bartexx Napisano 7 Października 2018 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2018 Mam pytanie jak to jest z tym połowem. Posiadam karte wszystkie opłaty itp. I niewiem czy moge łowić sam czy z kimś kto ma 18 lat. Wiem napewno że sam nie mogę łowić w nocy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wartburg Napisano 7 Października 2018 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2018 Masz kartę więc teoretycznie powinieneś znać regulamin..... RAPR rozdz II pkt.4: "Prawo do samodzielnego wędkowania ma wędkarz, który ukończył 14 lat, z tym, że młodzież do 16 lat nie ma prawa do wędkowania w porze nocnej bez nadzoru osoby uprawnionej do opieki. pkt. 5. Członek PZW do lat 14 ma prawo wędkować z następującymi ograniczeniami: w ramach własnego łowiska, zgodnie z limitem ilościowym i wagowym, wyłącznie pod opieką osoby pełnoletniej, posiadającej kartę wędkarską." Ale skro nie chciało się przeczytać regulaminu jak zamierzasz przestrzegać przepisów z którymi się byłeś nieuprzejmy nie zaznajomić? 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi