Funky Posted June 20, 2012 Report Share Posted June 20, 2012 Witam wszystkich, Chciałbym kupić wędkę która nada się do połowu ryb w jeziorach, stawie lub małych oczkach na spławik. Pewnie troche głupio pisane ale nie orientuję się za bardzo w tych sprawach. Generalnie chodzi mi o łapanie dla przyjemności i miłego spędzenia wolnego czasu. Dobrze również byłoby gdyby koszt jakiej wędki nie był zbyt wygórowany. Pozdrawiam, Funky Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest woldi Posted June 20, 2012 Report Share Posted June 20, 2012 Do rekreacyjnego łowienia bat+kilka spławików+haczyki+śruciny+żyłeczka+robaczki= ok.50-70zł i w sezonie letnim bez większego problemu połowisz drobnicę Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymonxx Posted June 20, 2012 Report Share Posted June 20, 2012 Dokładnie. Tani bacik + zestaw + zanęta + robaczek i nad wodę Aa, karta wędkarska i opłacone składki też mogą się przydać Link to comment Share on other sites More sharing options...
stawny Posted June 23, 2012 Report Share Posted June 23, 2012 Tani bacik dobre sobie jeśli niedrogo, to bata 6 m i spławiki stałe od 1-3 g najlepiej kupić trzy 1g,2g i 3 g żyłka 0,14 mm i zestaw gotowy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicco Puccini Posted June 30, 2012 Report Share Posted June 30, 2012 I ja zgadzam się z opinią kolegów, rekreacyjnie połowić najfajniej na bata. W wakacje na pomoście, stawkach czy rzeczkach...Oj, bajeczna sprawa i ogrom frajdy. Rybki może nie są ogromne, ale ich ilość często dostarcza nam wiele radochy. Ja polecam bata 5m uzbrojonego w 0.14-0.16 żyłkę, trochę haczyków w rozmiarach 12, 14 i 16, na każdy wypad zanęta na płoć lub jak stawki to karaś-lin, pudełko białasków i kukurydzę Zabawa świetna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts