Jump to content

Jakie plecionki polecacie do spiningu?

Recommended Posts

No właśnie. Jakie plecionki polecacie do spiningu?

Ja przez dwa sezony używałem Power pro 0.19 i 0.23 i świetnie mi się sprawdzały, zachowywały cały czas swoje parametry, wytrzymywały na węzłach. Miałem zielone i po jakimś czasie odbarwiały się, a raczej zmieniały kolor na ciemniejszy. Dziwiłem się, że wytrzymują ponieważ moje łowiska w UK nie należały do zbyt czystych, pełno śmieci, zaczepów i różnego rodzaju pływających syfów.... Ale dawały rade. W tym sezonie po przeprowadzce z UK do PL za wiele czasu na łowienie nie mam, więc używam żyłek. Wiem jednak, że już jesienią i w następnym sezonie będę miał więcej czasu i pora uzbroić szpule w coś dobrego... Zakupić znowu power pro czy lepiej coś innego? Spinnguję głównie w rzekach, czasami w wodach stojących. łowię ciężko i bardzo ciężko, jesienią rzadko schodzę z gum poniżej 15cm, woblerów ponad 10cm i wirówek 4.... Co polecacie?

• 4 weeks later...

Zostań przy Power Pro skoro już ci się sprawdziły i byłeś zadowolony. W tym sezonie wyszła nowa seria tych plecionek i zdobyła ona nagrodę na wędkarskich targach Eftex(jeśli się nie mylę) w kategorii najlepsza nowa plecionka. Można więc zaufać temu produktowi.

Szczerze nie polecam zaś tych tanich plecionek No Name, które biorą się nie wiadomo skąd i ich jedyną zaleta jest ich cena. Szybko się przecierają i niszczeją, lubią się skręcać i często tworzą się pętelki na szpuli.