Jump to content

Bat jaxon genesis limited pole 7m amortyzator na karpie

dominikgold
 Share

Recommended Posts

Witam mieszkam w uk i ide na komercje na karpie tym.razem nie na match a na bata jak widzicie mam bata genesis limited pole 7 m zamontowalem gume 1.6 middy hi viz na 4 blanku na korku gumy dalem 50 cm bo polaczylem gume z plecionka na laczniku oczywiscie wiec moja guma bedzie pracowala w srodku bata a plecionka bedzie wychodzila ze szczytowki i tam.zamontowalem stonfo tuleje specjalnie tak zrobilem zeby nie obcinac mocno szczytowki i dopiero lacze glowna zylke z lacznikiem do plecionki wyglada spoko ogladalem na youtube koles zaproppnowal to czy macie jakies doswiadczenie z tym. Jak myslicie jaka gloena zylke dac jaki przypon i haczyk mysalem zeby dac glowna 0.16 przypon 0.12 haczyk 14 karpiowy dziekuje za odpowiedz tak to wygalda na zdj po zamontowaniu 

Screenshot_20190320-191628_YouTube.jpg

W dniu 18.04.2019 o 23:08, dominikgold napisał:

moja guma bedzie pracowala w srodku bata

...dopóty, dopóki większa ryba nie zaklinuje jej w szczytówce i po amortyzatorze.

jaka gloena zylke dac jaki przypon i haczyk

...zgodnie z zasadami doboru do przynęty i wielkości ryb jakie masz zamiar łowić.

macie jakies doswiadczenie z tym

...osobiście żadne, ale kolega, jakieś dziesięć lat temu postanowił wypróbować takie rozwiązanie, bo została mu tylko guma tej średnicy a cieńsza, której używał "wyszła". Pojechał na komercję sprawdzić działanie i co ryba musiał składać zestaw i niemal wyrywać łącznik gumy. Aż za którymś razem wzięła większa i...zerwała zestaw ale zaklinowana guma pozostała. Niestety nie dał rady jej wyciągnąć i zerwała się na węźle. W efekcie kupił nową szczytówkę bo z tej nie dał rady wyciągnąć zaklinowanego łącznika.

Dzieki bardzo wyprobowalem lowilem ladne sztuki ale niestety nie na komercje polamal mi sie 2 blank na rybie ale bardzie mysle ze to wina fabryczna bo wyciagalem wieksze i nic nie bylo a tu przy 2 kg moze lepiej poszedl blank w pol wiec moje lowienie musialem konczyc matchowka wsumie spoko :) jutro zamawiam blank do wymiany 

20190421_144718.jpg

20190421_144845.jpg

20190422_130431.jpg

20190422_104553.jpg